Dagsarkiv: 19 oktober 2019

Kurs för hela slanten


I dag var det kurs från tidig morgon till sen kväll och egentligen började mitt arbete vid 04.55 i morse då jag fick mejlsvar från David Jacobs som jag hade hört av mig till strax före 02. Professor Jacobs och jag har stått i kontakt under några år men den senaste tiden har han varit svår att få tag på så jag var glad att han svarade positivt på min fråga om vi kunde pratas vid senare i dag.

Jag lyckades faktiskt somna om efter en stund innan klockan ringde 07.40 och jag och Håkan gick upp för att duscha och äta frukost med de andra. Bra frukost men väldigt små tallrikar är väl omdömet.

Sedan började lektionerna klockan 09 och fortsatte fram till sent på eftermiddagen som avslutade med ett föredrag om sasquatch av Rainer Winkler som var mycket uppskattat. Rainer visade ett bra bildmaterial, spelade upp märkliga ljud och hade med sig avgjutningar av fötter som utan tvekan var stora och imponerande.

Däremellan anordnade jag och Tobias det stora rollspelet där vi fixade en observation där nybörjarna fick se ett flygande föremål (i form av en drönare) och en person som gick över ett fält på lite avstånd.

På samma ställe tog vi sedan årets gruppbild på (nästan) alla fältundersökare som kommit till kursen. Ni kan se oss här ovan.

Hela gruppen vandrade också runt på anläggningen för att lsa Anders Berglunds väldigt svåra tipspromenad. Hur svår den var visades inte minst av att vinnaren – Ole Brænne – tog hem det hela på bara 14 rätt. Själv kom jag fyra på 11 och de flesta fick alltså betydligt mindre.

Mycket av dagen gick åt till att köra rollspelet där jag och Tobias gick runt i grupperna och lyssnade, tog bilder och antecknade i datorn. Mycket av detta använde jag sedan under min genomgång med grupperna framåt eftermiddagen. Vid genomgången efteråt var alla nöjda med övningen och nybörjarna tyckte att de hade lärt sig mycket om våra mänskliga tillkortakommandon.

Sedan blev det mat, hjortytterfilé med en finfin svampsoppa till förrätt och med creme brulee till efterrätt (som jag inte hann äta förrän 01.15). Jag satt vid ett bord med nybörjare och det var riktigt kul med alla nyfikna frågor. Nu hann jag inte sitta där hela tiden utan gick runt och samlade in pengar till AFU (som gav 2.900 kronor) innan klockan blev 21.30 och jag var tvungen att gå upp på rummet.

För det var klockan 22 som jag skulle Skypa med David Jacobs i Philadelphia. David var snabb att svara och sedan pratade vi i en timma och tjugofem minuter. Vi hade ett riktigt bra samtal om hans intresse från 60-talet, hans möte med Budd Hopkins, hans egna hypnossessioner med ombordtagna och han flytt från sitt hem.

Jag tyckte att vi fick en bra kontakt och att vi kan nå fram till något. Jag kommer att ringa David igen senare i veckan och prata senare i veckan.

När jag väl var klar gick jag ut till de andra som häll på att släppa upp de sista ufoballongerna, bra att jag hann med att se några av dem. (Film här nedan då den 19 oktober hunnit bli den 20 oktober). Då hade man också hunnit med det stora lotteriet med massor av vinster och tydligen gick det bra för mig eftersom jag hade sex vinster som väntade på mig när jag väl kom ner.

Det mesta var sådant som jag själv hade skänkt så jag delade ut allt utom en liten kikare till andra som ville ha.

Kvällen avslutades med att jag satte mig med norrmännen och ett gäng svenskar och pratade till till 01.45. Ett kul gäng! Jag är imponerad över att norrmännen kommer tillbaka år efter år, de har en bra bit att ta sig!

Några deltagare ger sig på en av tipspromenadens frågor.

Dr David Jacobs under vårt Skypesamtal.

Kenneth Jakobsen visar upp den norska t-tröja som UFO-Sverige tagit fram åt dem.

 383 total views