Dagsarkiv: 20 oktober 2019

Avslutning för nöjda deltagare


Samma uppstigningstid i dag som i går, alltså 07.40, vilket gav mig och Håkan gott om tid att komma upp och duscha innan det var dags för frukosten som öppnade 08. Samma som i går även där med bacon och ägg och lite annat. Det är ingen stor frukost, urvalet är smalt, men det räcker gott åt mig.

Eftersom detta är sista kursdagen plockade jag ut en del av packningen i bilen innan jag drog igång första lektionen i Båthuset som alltså är den största lokalen där 60 personer precis ryms. Marinan tar 34, Lobbyn 15 och Kajutan 15 men egentligen är inget av rummen särskilt anpassat för föredragsverksamhet.

Mina föreläsningar i dag var främst riktade till nybörjarna och handlade om sådant som man kan se fel på på himlen men också en del fall som jag själv jobbat med men inte lyckats lösa. Andra delen av detta var ett antal tydliga exempelfall där jag kunde lotsa åhörarna igenom hur vi har arbetat med olika fall.

Men dagen inleddes med ett gemensamt föredrag där jag, Tobias, Anders B och Johan berättade om var sitt fall som vi ville lyfta fram som särskilt intresse för gruppen. Jag hade valt Håknäsfallet eftersom det var, och är, ett mycket intressant fall inte enbart för utseendet på föremålet (en vit cigarr) utan lika mycket för Säkerhetspolisens agerande.

Jag tycker att vi lyckades få till en bra mix när det gäller hur olika ufofenomenet kan yttra sig.

Precis som i går blev det mycket prat för min del och även en hel del på de raster som fanns mellan föredragen. Så även i dag missade jag fikat och fick se de andra återvända med smarriga wienerbröd.

Dagens lunch var utmärk, en saftig Wallenbergare med potatismos som satt riktigt bra innan vi avslutade och packade ihop oss. Jag fick ställa upp på några selfies och signera ett antal böcker.

När det så väl blev dags för utvärderingen och alla samlades i stora salen var det en del som redan hade åkt hem. Begripligt eftersom ånga hade långt att ta sig. Men utvärderingen blev i alla fall mycket positiv när det gällde själva kursen som flera kallade ”lärorik”, ”mycket intressant” och ”kul”. Jag tackade hela gänget och sedan fick alla diplom. Helt enligt traditionen.

Sedan bar det av hemåt. Kikade runt så att inget blivit glömt och hittade en kasse med rapportformulär som vi glömt att dela ut och en del annat.

Också på vägen hem hade jag Jennie, Malin och Stig i bilen och alla skulle lämnas på olika ställen men klockan 19.30 var också jag hemma. Ordentligt surrig i skallen och lite trött efter en intensiv helg. Anneli hade dukat upp kyckling och annat godis och var sitt glas vitt vin. Då kände man sig verkligen välkommen hem.

Mätta och nöjda tog det ett par timmar att packa upp och sortera in en massa saker som jag fått med mig av glada kamrater som Ole, Carl-Anton och Roger. Och först framåt 01 var jag i säng.

Jag kommer att skriva mer i morgon!

Mer kommer.

 279 total views