Dagsarkiv: 13 november 2019

Fråga från ny podd och ny bild


Satt och jobbade vid datorn en stund på förmiddagen, mest med olika mejl men också med en artikel som jag nog får göra klar en annan dag. Lagade lunch och pratade med en firma som skannar arkivmaterial och som jag hoppas ska ge AFU ett lägre pris för att skanna det stora spökflygarmaterialet.

Eftersom det rör sig om mer än 5.000 sidor, vilket tar lång tid då de inte kan automatskannas, blir det också dyrt och jag har startat en insamling på Facebook som tickar på rätt okej. Men det gäller att se om vi inte först kan sänka själva skanningskostnaden.

När jag hade ätit lunch och stod i ytterdörren för att ge mig av mot bussen ringde ett produktionsbolag som egentligen gör teve men som nu ska starta en podd i ett av de ämnen som jag kan. Eftersom det rör sig om ett nytt projekt som ännu inte har startat så undviker jag att skriva något som kan avslöja bolagets planer.

I vilket fall fick jag frågan om jag kunde tänka mig att ställa upp i ett eller kanske flera avsnitt och det sa jag ja till. Jag gillar radio och poddar så det är alltid skoj att få frågan.

På vägen in ringde min närmaste chef och undrade om jag ville ha hjälp med min stalker och det tackade jag för. Om det blir värre så har DN en bra säkerhetsorganisation som är van att ta hand om folk som går över gränsen. Känns bra att ha företaget bakom sig i detta.

Under kvällen pratade jag med en man som undrade om jag visste vad som hänt med en gammal ufolog, Åke Franzén. Jag kunde bara bekräfta att Åke gick bort för många år sedan. Mannen, som bodde i Borlänge, hade jobbat tillsammans med Åke och nu kommit att undra vad som hänt med honom. Tråkigt att ge ett sådant besked.

Precis när jag skulle gå hem kontaktade en kvinna i Östersund UFO-Sverige sedan hon tagit en bild på ett föremål till vänster om månen klockan 23.12 onsdag kväll. Ni kan se bilden här ovan.

Kvinnan beskriver det som att hon först får syn på föremålet i kameran när hon är på väg att fotografera månen (som syns tydligt), tittar upp från kameran och då ser föremålet med blotta ögat: ”Jag skulle beskriva ”svansen” som ljusljusgrönt/ljus, och själva stora delen sken jättestarkt”, skriver hon.

Föremålet åkte sedan uppåt ”med en väldig fart”.

Jag bad henne att fylla i ett rapportformulär och det lovade hon. Hon sa också: ”Jag blev bara så mäkta förvånad att detta sken rörde sig rakt upp & inte var likt något jag sett tidigare.”

Allt tyder på att det var en ljusstark meteor från stjärnfallsregnet leoniderna som kvinnan såg och att det som fastnade på bilden var reflexer från de två lamporna. Leoniderna pågår under några dagar och visar sig som ljusstarka stjärnfall som alla ser ut att komma från stjärnbilden Lejonet som ligger nära horisonten till vänster i bilden.

Matsällskap fick jag i form av Björn på Rosa Drömmar. Wallenbergare. Gott. Vi passade också på att boka ärtsoppa med pannkakor till i morgon.

Blev kvar på jobbet till efter 01 men sedan hemåt där det blev en stund framför datorn I säng efter 02.

Här kan ni se hur Roger Glassel resonerar kring bilden. Kanske var det bara reflexer som fastnade på kortet och inte föremålet som vittnet såg. Och föremålet kan ha varit en meteor ur leoniderna. Lejonet befann sig nedåt till vänster på bilden vid tillfället.

 324 total views