Dagsarkiv: 26 november 2019

Lokalbesök i Norrköping


Startade tidigt men blev ändå lite sen på grund av trafikelände i Stockholm. Inget ovanligt. Men efter att ha hämtat Carl-Anton i Nyköping var vi ändå framme på AFU strax efter 10 och kunde med hjälp av Anders L och Thomas M som fanns på plats tömma bilen på kassar. Fullt var det!

Den här gången var det Björn Borgs alla vhs-band med inspelningar som jag körde ner plus det som återstod att lämna från den norske kontaktpersonen Knut Aasheims samling. Jag hade hoppas att få med ytterligare något men det får bli till styrelsemötet i december.

Sedan packade vi in oss i min bil och gav oss ut på en lokalinspektionsturné som Anders hade sytt ihop åt oss. Idén var att hitta en ny lokal till AFU, en som både är större, mer anpassad för våra behov samt inte kostar för mycket. En svår kombination.

Första etappen av dagens tre besök i olika lokaler var Hallarna i kulturkvarteret som ligger bara ett stenkast från stationen. Vi har varit i de här lokalerna tidigare, närmare bestämt den 25 februari 2014, och även då var det Pelle Filipsson som visade oss runt. Ni kan se oss alla, minus Pelle, på bilden här ovan.

Efter lite fika och prat gick vi över gården för att titta på två olika våningar som kan vara av intresse för oss. Alltså inte samma lokal som vi besökt 2014, den är nämligen fortfarande full med teaterrekvisita och verkar så förbli ett tag till. Lokalerna var trevliga och stora nog om man tog ned rätt många väggar (vilket absolut går att göra). Dessutom var miljön trevlig och det finns gott om folk i huset vilket är ett bonus.

Efter ett par timmar var vi klara och tackade för oss, gick över gatan och runt hörnet till Bråddgatan och Café Broadway som erbjöd lunch för 95 kronor. Panerad fisk för min del. Där summerade vi våra intryck och jag pratade med Ebbe Schön som hört av sig lite tidigare och bestämde träff några dagar in i december. Då får vi byta böcker, något som vi gör varje år.

Efter maten körde vi ut till Klockartorpet som ligger lite utanför stadskärnan där vi fick en bra guidad tur runt en gammal nedlagd Miobutik av två av ägarna. Här fanns det massor av råyta! Flera tusen kvadrat närmare bestämt. Efter att ha tittat på lokalen ur alla möjliga vinklar och tänkbara ytor (en del var redan uthyrt) hamnade vi en trappa upp som dessutom visade sig ha kontakt med markplanet på baksida där det också fanns en ingång.

Ägarna var mycket tillmötesgående och vi kommer att få hjälp med en hel del byggande och fixande, bland annat av en toalett, om vi bestämmer oss för det här alternativet.

Sista alternativet för dagen var gamla lasarettet men där blev besöket kort. Sunkiga lokaler och alldeles för små för oss. Istället avslutade vi med att prata igenom dagen runt AFU:s fikabord. Vi var alla nöjda med att ha fått se det vi fick se men tänker nog att det vore bra att få titta på ytterligare några alternativ.

Sedan bar det hem, Släppte av Carl-Anton i Nyköping plus tre kassar med böcker som han ska sälja för AFU och klockan 19 var jag hemma i Skälby igen. Då hade Anneli fixat fisk )röding) som smakade riktigt bra.

Vi slog också till med ett dubbelavsnitt ”The Crown” innan jag fortsatte på egen hand med lite jobb framför datorn. Gjorde en sista koll av UFO-Aktuellt och rättade ett grovt rubrikfel som Thomas M hade upptäckt när jag visade tidningen för honom i datorn. Gick igenom hela layouten och mejlade allt till Håkan E.

Fick också Oskars hela bildanalys när det gällde Sundsvallfotot som ni såg härom dagen. Nu känner sig både han och jag säkra på att det är en reflex från en stand by-knapp (sannolikt på teven) som reflekterats i treglasfönstret i rutan på hotellet.

I säng vid 01.

Pelle Filipsson berättar om vad Hallarna har att erbjuda.

Här blir vi informerade om Miohusets möjligheter.

Sjukhuset lämnade en del i övrigt att önska.

 425 total views,  1 views today