månadsarkiv: december 2019

Gott Nytt År!


Så var det dags att säga hej då till 2019 och rikta våra förhoppningar mot 2020 och att det ska bli ett bra år. För min och Annelis del blir det nyårsmiddag med Björn och Maggie på Gondolen vid Slussen medan Markus kommer att få ta över huset tillsammans med kamrater. Niklas firar med att arbeta men slutar lagom till tolvslaget då Markus och övriga ansluter för att spana in fyrverkerierna från TT:s tak.

Då står jag och Anneli på Gondolens tak bara 100 meter bort och spanar vi också!

Och för er som undrar över ordvitsen så är 20/20 normalsyn, då ser man bra. Läs gärna mer här.

I dag har jag inte gjort många knop men skrev i alla fall recensionen av ”Malmö 2048” och skickade in till Bibliotekstjänst. Lite hemmapyssel med tvätt och så några samtal till vänner som det skulle önskas Gott Nytt År till. Som till Håkan B som går och fyller år 2020, något som inte tillhör vanligheterna då han är ett skottdagsbarn. Men ringde också Håkan E, Anders L och Tobias L. Och så Raili, förstås.

Under dagen fick jag mejl från amerikanska Defense Intelligence Agency som svarade på min FOIA-ansökan om att få ut filmerna från US Navy och deras piloter. Beskedet i mejlet var att jag kommer att få svar. Troligen den 10 december 2020… Och jag skickade in min ansökan den 14 mars 2018. Inte särskilt snabbt handlagt om man säger så.

Mer ufologiskt än så blev det inte i dag.

Nu bär det av till Gondolen!

/…/

Det blev en riktigt trevlig kväll på Gondolen! Jag och Anneli var först på plats av gänget som skulle ses där eftersom vi lämnade huset när Markus kompisar var på väg in. Så vi slog oss ned i utkanten av baren och drack var sin drink, ett glas champagne till Anneli och en Tom Collins till mig.

Efter en stund kom Björn och Maggie och lite senare Mats och Eva och då var det dags att gå in till våra bord som låg i Gondolens arm ut mot Katarinahissen. Mats och Eva hade ett bord vid fönstret en bit från oss.

Och där satt vi och åt, drack gott och pratade fram till tolvslaget då vi gick upp på taket med var sitt glas champagne och skålade in 2020. Blåsigt och tunt med fyrverkerier men ändå fint.

Under kvällen höll vi kontakten med våra arbetskamrater Frida S, Frida H, Ivan och Vivi på DN.se som fick jobba. Vi hade skapat en egen slack-kanal som vi lade upp bilder i. På det sättet blev vi en lite större grupp.

Framåt halv ett fick vi tag på pojkarna på telefon och sedan gick vi till tunnelbanan tillsammans med Björn och Maggie. Maggie gav oss ett par Trisslotter och tänk, vi vann hela 60 kronor på den ena!

När vi skilts åt fortsatte jag och Anneli till Hässelby Strand där vi tog buss 119 och sedan var det bara att gå från Backlura. Skönt att komma hem efter en lång resa.

Även i dag har de som bor i norra Sverige kunnat se vackra pärlemormoln. Inte minst från Östersund där min kamrat Ola Sandström tog bilden här nedan. Ett av de absolut vackraste naturfenomenen man kan önska sig att se. Jag bad Ola filma det hela också och det gjorde han. Filmen kommer på DN.se under dagen.

Mer kommer.

Ola Sandströms bild på pärlemormoln över Östersund.

Jag och Anneli, Mats och Eva, Björn och Maggie.

Och här är vårt bord.

Vår nyårsmeny på Gondolen.

Ostron.

Löjrom och kräftstjärt.

Tuppaté.

Goda viner.

Oxfilé.

Ostar.

Chokladtårta till avslutning.

På jobbet hade Frida och Frida så här trevligt.

Mats och jag.

 393 total views