Dagsarkiv: 07 januari 2020

Lång natt efter iranskt anfall


I dag fortsatte jag att läsa Daniel Rydéns ”Den märkligaste boken i världen & andra mysterier” (Historiska Media) som är en bok som är helt i min smak. Tyvärr saknar den källreferenser vilket är ett minus men i mångt och mycket påminner den om sådant som jag själv brukar skriva om: allt som är lite knepigt och inte fullt utrett och så en del som också har blivit förklarat men som många ändå tror är konstigt.

När jag är färdig med den så blir det en recension i UFO-Aktuellt.

I dag på förmiddagen ägnade jag en del tid åt att fortsätta skriva brev till personer som skriver till mig och nu tror jag faktiskt att jag är nästan ikapp! Så mycket mer hann jag inte med, förutom att hjälpa till med lite småsaker här hemma, innan det var dags att åka till DN. Anneli hade gett sig av till sitt jobb och framåt lunch tog Markus bilen till skolan.

Arbetsdagen blev rätt sansad till en början med och jag hann träffa min tidigare arbetskamrat Staffan Kihlström och äta middag med honom på La Barca. Ni kan se oss båda här ovan. Staffan är en glad pensionär som lever ett bra liv. Något att se fram emot den dag som det kan bli aktuellt för min del. Jag hoppas att jag och Anneli kan träffa Staffan och hans fru innan året har gått allt för långt.

Framåt 23.30-tiden kunde vi ta en liten paus, en kopp te och sitta ned i de röda sofforna vid kaffeautomaten och prata lite. Men föga anade vi då att det snart skulle vara slut på friden.

För kvällen skulle sluta på ett oväntat sätt då Iran avlossade ett dussintal missiler mot amerikanska flygbaser i Irak. Det höll mig igång till framåt 03.40 innan Pontus tyckte att jag och Frida H kunde gå hem och låta korren i USA ta över. Då hade jag skrivit artikel och lajvat under tre timmar.

När något sådant här händer gäller det att hålla koll på en rad iranska och irakiska sajter plus amerikanska givetvis. Och att sålla och värdera information. Till exempel valde vi att inte slå fast något innan jag sett att Iran på två officiella sajter gått ut med att anfallet faktiskt genomförts.

Vi valde klokt nog också att inte skriva om de uppgifter som några sajter i Mellanöstern skrev om, att USA skickat sex bombplan från Dubai mot mål i Iran. Den uppgiften visade sig heller inte hålla. Att vi inte skev berodde på att det påstådda anfallet skulle ha inletts i början av det möte som då hölls i Vita huset vilket inte var sannolikt. Det gick helt enkelt för snabbt. Dessutom ville vi gärna se att det kom uppgifter från de medier i USA som vi litar på om detta. Det gjorde det aldrig.

Eftersom jag satt klistrad vid skärmar och tangentbord för att inte missa något, med CNN i örat och Sky News på en annan skärm medan nyhetsbyråernas telegram rullade till höger, såg Pontus till att jag fick ett glas vatten och Frida H att jag fick en macka. Det var jag mycket tacksam för!

Nu blev det lite annat skrivet också, bland annat om jakten på de mystiska drönarna över Colorado som nu trappas upp. Efter ett möte där 75 personer från olika myndigheter deltog inleds nu jakten på de som natt efter natt skickar upp drönarna. ”Vi letar efter en stängd släpvagn med antenner som inte verkar höra hemma i området”, skriver sheriffkontoret i Phillips County i ett upprop till allmänheten.

Kom i alla fall i säng vid 04.30 efter att ha åkte taxi hem på kuponger som jag fått i väntan på mitt nya taxikort. Då hade Anneli hunnit undra vart jag tagit vägen eftersom hon vaknat och sett att jag saknades i sängen.

190 total views, no views today