Dagsarkiv: 12 januari 2020

Vacker Venus och förberedelser


I dag var det faktiskt klart väder också här i Järfälla så det gick att se vackra Venus riktigt bra.Lyser som ett landande flygplan och många hör ju av sig om planeten de här dagarna och tror att det rör sig om något betydligt konstigare.

Så jag gick ut och gjorde en liten video om den och lade ut på Youtube och facebook för att hjälpa dem som undrar. Ni kan se en stillbild som jag tog samtidigt här ovan och längst ned i bloggen den film jag lade ut.

Annars har jag ägnat en del av dagen åt att förbereda två poddintervjuer som jag ska vara med på i veckan. En amerikansk och en svensk. Och så har jag skrivit på mitt föredrag som jag håller på onsdag. Rätt mycket jobb med alla tre. Fixade bland annat så att Martin Willis fick min biografi.

Föredraget ska handla om fejkade nyheter, eller fake news som det heter på nysvenska, och konspirationsteorier och jag hoppas kunna lära ut en del om hur man blir mera kritisk till det som skrivs på nätet och i tidningarna men också det som visas på teve och tas upp i radio. Som ni kan se av klippet här ovan så var tveksamma fakta något man försökte komma till rätta med redan 1880 då artikeln här publicerades i Svenska Familj-Journalen.

Vi vill ju gärna tro att vi lever i en unik tid men så är det inte. Om man läser sin historia så upptäcker man nästan alltid att de som levt före oss haft samma problem fast på ett annat sätt.

Fick ett samtal från en Henrik som hade sett något han trodde var ett satellitåterinträde från Bollebygd den 21 augusti 2018 (eller dagarna där omkring). Nu hade han fått mitt nummer av en kamrat och undrade om vi kunde kolla detta. Jag tog hans uppgifter och mejlade Johan på rapportcentralen så att han får kolla.

Ringde och grattade Acke Svensson också. Visserligen en dag för sent men gårdagen var lite hektisk. Allt var bara bra med Acke och det är skönt. Vi pratade en stund och han berömde UFO-Sveriges arbete, där han en gång var mycket aktiv, och våra tidskrifter UFO-Aktuellt och Rapport-Nytt.

Jag har fått en hel drös nya utländska vänner på Facebook efter min poddintervju med Peter Shelley. Bra med nya kontakter som dessutom nu vet vad jag står för och hur AFU och UFO-Sverige jobbar.

Sist på kvällen, efter att vi tittat på ett par avsnitt till av ”Min fantastiska väninna” (se den!) hjälptes jag och Anneli åt med att försöka hitta biljetter hit från Madrid åt Chris Aubeck som är en av våra föredragshållare under UFO-Sveriges 50-årsdagar i april. Inte det lättaste visade det sig. jag får ta ett prat med Ticket i morgon.

Och så röjde jag i källaren, packade tre fulla kassar med mina böcker som nu åker ner till AFU så att de kan omsätta dem i pengar. Hjälpte också en prenumerant på UFO-Aktuellt på Åland så att han ska få en del missade nummer.

Och till alla som vet vad jag talar om: AA56vv88.

111 total views, 3 views today