Dagsarkiv: 16 januari 2020

Åter på banan


Så var det äntligen dags att återvända till badmintonbanan efter allt för många veckor utan motion. Så sedan Stefan plockat upp mig (Markus hade bilen till Västerås) tog vi oss till Komethallen och drog igång den nya säsongen.

Det blev hur tufft och tätt som helst och att jag till slut vann med 16–14, 13–15 och 18–16 var mera tur än skicklighet. Roligt hade vi i alla fall och träningsvärken kommer att komma som ett brev på posten.

På vägen hem plockade jag upp ett paket från vännen Igor i Kiev med fem skivor med hans stora arkiv av ufomaterial. Igors arbete med att samla ett digitalt arkiv är fantastiskt bra och viktigt och jag vet att han ofta drar nytta av AFU:s arbete när han gör detta. Vilket är bra! Ni kan se skivorna här ovan.

På förmiddagen fick jag ett sms från en man i Konga utanför Tingsryd som sett en ljusstark meteor, en så kallad bolid, i morse klockan 04.49. Mannen var ute och rastade hunden när han såg ett ljusklot med svans som for fram under molnen i ett par sekunder innan det försvann ”bakom skogen”.

Trots utlägg på Facebook var det ingen annan som hade set den stora meteoren.

Intervjun med mig i en amerikansk podd har tickat på. När jag kollade i dag hade närmare 1.800 personer sett Martin Willis intervju med mig på Youtube.

Om ni vill kan ni kolla på den här nedan.

På jobbet blev det lite dramatiskt framåt sena kvällen när närheten om att Vänsterpartiets Rossana Dinamarca hade hört av sig till valberedningen och sagt att hon ville efterträda Jonas Sjöstedt. När jag fick tag på Dinamarca vid 23.15-tiden fick jag beskedet att det hela var fejk! Tur att vi kollade. Och ett bevis för att fejkade nyheter alltid är ett aktuellt tema.

När det var dags för matpaus blev det La Barca och med två kamrater, Åke och Mia. Inte så ofta vi kan gå så många på egen gång.

När jag kom hem framåt 01.30 låg ett brev och en bok och väntade på mig. En man som har skrivit då och då genom åren hade hört mig på radio och läst min senaste bok och tyckte att jag skulle läsa ”The Aztec UFO incident”. En bok som till skillnad från många andra böcker om just det fallet tror att Frank Scully talade sanning. Själv är jag tveksam.

Frida S och Frida H har överlämning mellan dag och kväll.

Lena Göransson byter jobb inom DN. Vi kommer att sakna henne!

143 total views, no views today