Dagsarkiv: 14 februari 2020

Intervjuad om Iran och recension i Journalisten


I dag fick jag så det nya numret av min facktidning Journalisten, som många fått för flera dagar sedan, där deras anmälan om min bok ”Verklighetens Arkiv X” fanns med. Inte så lång men det är den här storleken som gäller för 90 procent av alla böcker som tas upp. Vi journalister är ju ett skrivande släkte så det dyker upp en hel del böcker under året.

På förmiddagen skrev jag klart artikeln för ”Julstämning”, också den om AFU, men jag väntar fortfarande på klarsignal från min redaktör att skicka iväg den.

Strax efter 10 blev jag intervjuad av en elev på Engelska skolan som vill prata med mig om förhållandet mellan USA och Iran och den kris som blivit allt tydligare mellan änderna. Vi pratade en kvart och sedan var han nöjd.

Under förmiddagen hann jag också prata med Torbjörn Eriksson som är konstnär och som har erbjudit sig att sälja en av sina tavlor med rymdmotiv till förmån för AFU. Torbjörn kommer att ställa ut flera motiv, plus den som är till salu, i samband med UFO-Sveriges 50-årsexpo i Norrköping den 17 till 19 april. Han har dessutom blivit medlem och vill gärna hjälpa föreningen och arkivet.

Tog bilen och körde till Coop i Barkarby för att hämta en nyutgiven Zappabox som jag köpt från Ginza. ”The Hota rats sessions” består av sex cd-skivor och har kallats för ”en antropologisk expedition” av Rolling Stone. Sju timmar och 19 minuters musik bjuds på skivan.

Att jag är ett Zappafan har kanske inte undgått någon och jag har det mesta, om inte allt, av de 62 originalalbumen och 60 efterföljarna som familjen gett ut efter Zappas död 1993.

På Coop köpte jag också en bukett blommor till Anneli eftersom det är Alla hjärtans dag. Ställde dem i en vas på byrån i hallen så att hon skulle se dem när hon kom hem i eftermiddags. Det är hon verkligen värd!

På jobbet var det fredagsfika men också ett fackligt möte innan jag började skriva.

Under kvällen publicerade Popular Mechanics ännu en lång artikel om det amerikanska försvarets arbete med ufofrågan. Lite krånglig och ibland rätt teknisk men intressant. Ni kan läsa den här.

Och så lade Ufopodden i P1 ut en video från när jag var med i panelsamtalet om just Ufopodden i Eskilstuna under dagen. Där finns bland annat ett avsnitt från AFU som är sevärt.

Middag blev det och den här dagen med Björn som sällskap. Vi gled iväg till Lilla Asien där det var väldigt många andra gäster. Vi tog ett bord intill disken där ägarna brukar sitta för att få lite lugn och ro.

Eftersom jag sett en häftig bild på NoN-sidan i DN i veckan där ett ensamt grässtrå snurrat en perfekt cirkel i sanden så frågade jag Måns som är redaktör om jag kunde få adressen till fotografen. Och det fick jag. Efter att skrivit till honom fick jag också okej att använda bilden om jag skulle komma att skriva en ny utgåva av mina naturfenomenböcker. Jag samlar ju hela tiden på mig nya bilder och upplevelser för en ny version.

Blev utkastad från en Facebookgrupp under dagen där en man lagt upp mer än 25 bilder på Venus och ett par grönskimrande (typiska) linsreflexer. han och en rad andra i gruppen häpnade över dessa bevis för att vi hade utomjordiska rymdskepp i vårt luftrum och när jag påpekade att det ”sannolikt” var reflexer från den starkt lysande Venus som speglat sig i linserna så blev jag utslängd. Att ifrågasätta, om än väldigt försiktigt, en människas tro är inte populärt och det är trist att konstatera att alla inte är beredda att ta en diskussion – så öppna är en del inte.

En bra dag på jobbet med mycket att skriva blev det också. En del Trump, en del coronavirus och en hel del annat. Hem efter 01.

I dag hämtade jag min senast inköpta Zappa-skiva. Utgåva 115 i den officiella utgivningen.

 203 total views