Dagsarkiv: 15 februari 2020

Markus hemma igen

I dag kom Markus tillbaka från nästan två veckor med sin skola i Malaga där han haft hand om en grupp på sex svenskar som han skulle träna och lära dem att bli bättre golfspelare. Markus läser ju till att bli golfcoach och han var mycket nöjd med veckorna i Spanien och trodde att även hans elever var nöjda.

Nu missade jag Markus hemkomst eftersom jag åkte till jobbet innan Anneli plockade upp honom på Arlanda. Men vi hann i alla fall prata lite i telefon när jag var på väg till La Barca för en husets pasta tillsammans med Björn Nordström.

Själv hann jag sitta vid datorn och skriva några tusen tecken till under någon timma innan det blev lunch. Men det bästa är att boken nu börjar ta fart, även om väldigt mycket återstår. Och i nästa vecka kommer bokskrivandet att få konkurrens med redigering av UFO-Aktuellts nästa nummer och, som ni kommer att se, väldigt mycket annat.

På vägen in ringde jag upp Roger Ersson för att höra hur det går med hans flytt till en mindre lägenhet. Ett svårt projekt eftersom han liksom jag är samlare av diverse mer eller mindre nödvändiga skivor och böcker. Jag tänker själv hur svårt det skulle vara att flytta till något mindre. Tur att man i så fall har AFU att skeppa en del saker till.

Jobbkvällen blev välfylld med coronavirus, dödsskjutning i Linköping, stormen Dennis och Boeings problemfyllda 737 Max. Och så lite idrott!

Mondo Duplantis hoppade i Glasgow i dag och när vi hörde att han höjt ribban till 6,18 efter att ha vunnit tävlingen på 6 meter (tror jag), samlades vi runt en teveapparat för att titta på den unge svenskens första försök. Vi var nog inte många som trodde att det skulle gå. Men herregud, han lyckades hoppa över och sätta ännu ett nytt världsrekord!

På tal om att sätta rekord så är det många redaktörer som har svårt för det svenska språket när det gäller sådan händelser. Så här såg det ut på några sajter direkt efteråt:

SVD: ”höjde världsrekordet”
Expressen: ”slår världsrekord”
Aftonbladet: ”slog världsrekord”
SVT: ”nytt världsrekord”
DN: ”satte nytt världsrekord”

Man ”slår” alltså inte världsrekord, man sätter ett. Man kan möjligen slå ett gammalt.

Fick faktiskt skriva en slutsignalstext på Melodifestivalen, jag som hade hoppat av bevakningen i år. Det var lite kul! Och efter det skrev jag om röstfiaskot i Norges motsvarighet som faktiskt avgjordes i kväll.

Hem vid 01.

 173 total views