Dagsarkiv: 20 februari 2020

Intervjuad av Barometern på AFU


I dag har jag och Carl-Anton Mattsson tillbringat hela dagen i Norrköping där vi träffade reportern Daniel Bogefors och fotografen Mikael Eklund från Barometern-OT för en större intervju. När vi kom fram vid 11-snåret hade de två från Kalmar redan varit där i tio minuter och tagits emot av Anders Liljegren och några andra som jobbar för arkivet. Ni kan se mig och journalisterna här ovan.

Daniel hade med en hälsning från min tidigare arbetskamrat från den tidiga DN-tiden Birgitta Hultman som sedan många år jobbar på Barometern. Kul att höra från Birgitta eftersom hon var min närmaste chef på nattredaktionen under 90-talets början.

Intervjun började med någon timmas samtal i AFU:s huvudlokal innan vi vandrade iväg tillsammans med Anders Liljegren för att titta på tre av de övriga lokalerna. Att visa samtliga 14 är ju knappast något vi gör eftersom det skulle ta väldigt lång tid.

Sedan avslutade vi det hela med 45 minuter tillbaka i huvudlokalen. Jag skickade med de båda journalisterna lite digitalt material som de kan ha nytta av och jag tror att de var nöjda med intervjun när de gav sig iväg strax före 14.

Några minuter senare kom Thomas Michanek till AFU för att vi skulle göra en liten runda inne i stan och titta på tre lokaler som alla kunde vara tänkbara för den jubileumsmiddag som UFO-Sverige kommer att hålla lördagen den 18 april, alltså i samband med 50-årsfirandet i Norrköping. När jag skulle parkera visade det sig att det bara gick att betala via en app eller sms så jag plockade hem Parkmanappen och klickade fram några timmars parkering där vi hade stannat på Skolgatan.

Första besöket gick till Musikföreningen Crescendos lokaler på Skolgatan 1 som också brukar användas av jazzklubben. Vi blev rundvisade av en äldre gentleman och även om storleken var helt okej så var det murrigt och mörkt och inte särskilt inbjudande. Dessutom var hyran mycket väl tilltagen.

Lokal nummer två var dess raka motsats, bistron på fräscha Louis de Geer på Dalsgatan 15 där vd:n tog hand om mig, Thomas och Carl-Anton efter det att vi själva strövat omkring en stund. Här var det ljust och modernt och ingen hyra alls! Den bjöd hon på. Dessutom var kuvertkostnaden för en trerätters måltid rimlig och vi blev alla tre väldigt nöjda med det vi såg.

Tredje stoppet var Restaurang Lagerqvist på Gamla torget 4 dit vi anlände lite före utsatt mötestid men blev rundvisade av en anställd som hjälpte oss med alla våra frågor. Den här lokalen var rätt sliten och murrig även den och jag blev inte imponerad. Däremot var huvudrestaurangen en trappa ned riktigt fin men det är osäkert om den skulle fungera för de ändamål vi behöver den till.

Det var tre intressanta besök där vi nog fastnade för bistron. Men vi bestämmer inget riktigt ännu. Samtliga lokaler ligger nära Hörsalen där vi ska hålla utställningen och föredragen.

När vi ändå var i stan kikade vi på parkeringsmöjligheter vid Hörsalen och parkeringshuset Spiran som är öppet 05-24 runt är nog det enklaste alternativet. Gratis söndagar men annars 18 kronor i timmen. Kameror registrerar bilens regnummer och sedan betalar man till exempel via Parkmanappen eller i en automat med kontokort.

Efter att ha kört Thomas till stationen för vidare färd tillbaka till Linköping körde jag hem Carl-Anton till Nyköping och sedan var det bara att fortsätta hem till Järfälla. Tillbaka strax före 19 för kvällsmat med familjen. Då hade jag bara fått i mig två ostburgare som jag och Carl-Anton (som köpte en) investerade i på Max i Norrköping innan vi drog norr ut.

Tittade på Antikrundan med Anneli och läste sedan ut ”Övertagandet” och skrev en recension på den. Halvtimmen före midnatt letade jag material till Barometerns team som jag lovat skicka dem och kunde på så vis förse dem med några intressanta ufofall, ljudfiler och bilder som jag samlat in under Mienprojektet 2007.

Pratade en bra stund med en av manusförfattarna till ”Ufopodden i P3” på vägen hem från Norrköping. Han ville boka in en intervju med mig när det gäller ett avsnitt som handlar om ett fall från Pretoria. Vi kommer nog att ta den nästa vecka.

Strax efter 01 var jag klar med det mesta

Reportern Daniel Bogefors och fotografen Mikael Eklund på vandring mellan AFU-hyllorna.

Musikföreningen Crescendos lokaler.

Bistron på fräscha Louis de Geer.

Och en annan del av lokalen.

Restaurang Lagerqvists festlokal.

Och själva restaurangen.

 313 total views