Dagsarkiv: 21 februari 2020

Bokjobb och ny poddförfrågan


Jobbade på en liten stund med min nya bok. Det blev inget skrivet men jag lade ut en krok till en fotograf som jag känner i Linköping om att få hjälp med en bild på ett numera nedlagt (och en gång hemligt) bergrum som jag behöver. Och han var hjälpsam och kommer att fixa det inom de närmaste dagarna.

Fick också telefon från en Sverige Radio-podd jag inte kände till sedan tidigare. Redaktören sa att de ville komma till AFU för att intervjua mig och spela in en podd med ufotema i mars. Och det lät som ett intressant förslag.

Nu hann jag inte jobba särskilt mycket eftersom jag var tvungen att åka in till Lux för att äta lunch med mina kollegor i fackstyrelsen redan vid 11. Ni kan se oss här ovan. Att vi träffades så här berodde på en lyckad förhandling där vi hade fått igenom ett par dagars extra ledighet under året.

På vägen hem från den goda lunchen gick jag, Maria, Anders och Gustav längs vattnet i den strålande solen. Det har varit rena vårvädret hela dagen och i parken blommar ett gäng gula krokus för fullt. Det är bara att hoppas att inte vintern plötsligt kommer på att den glömt oss och bjuder på ett snöfall. Men det kan det nog komma fortfarande, man vet aldrig.

Pratade med Anders Berglund, Mats Nilsson och Tage Bång om hur Skaraborgs UFO-förening ska gå vidare. Just nu är föreningen en lokalgrupp men det har funnits tankar på att den ska ombildas till en undersökningsgrupp. För att slippa en del administration. Men det är inte alldeles okomplicerat eftersom en sådan grupp enligt stadgarna måste bestå av utbildade fältundersökare inom ett år efter godkännandet av UFO-Sveriges styrelse.

Själv tycker jag att gruppen, som har en ganska hög medelålder, ska fortsätta som lokalgrupp för att inte ställa till med problem. Något jag sa till såväl Tage, Mats och Anders.

Fick ett mejl från en vän i Skövde som varit och lyssnat på mitt föredrag på högskolan där. han undrade om jag visste vad det var för mystiskt flygplan som flugit fram och tillbaka över Skövde på torsdagen vid 10. Ni kan se hur Flightradar24 visade planets rörelser här nedan.

Nu tror jag inte att det var mera mystiskt än när liknande plan flög fram och tillbaka över Stockholm för en tid sedan och sökte efter läckor i fjärrvärmenätet. Utrustade med värmekameror flög de på låg höjd för att söka av vissa områden. Men jag kontaktade i alla fall en kontakt inom försvaret som lovade kolla upp det hela.

Det blev ett möte till innan jobbet drog igång eftersom jag och min nya skyddsombudskollega hans Arbman träffade den avgående (pensionären) Thomas Lerner för att göra en överlämningar innan Thomas slutar. Vi har bra koll på läget på redaktionen och jag och Hans kommer säkert att jobba bra tillsammans.

Arbetskvällen rullade på då vi var en man kort så jag hade en del att stå i. Mycket corona men också en del inrikes och Trump. Fick äta ensam på Lilla Asien där jag konstaterade att jag glömt plånboken. Så det blir till att betala nästa gång. Bra att vara stammis.

Lyckade bita sönder en lagning i en tand för katten vet vilken gång i ordningen tidigare i dag. Det verkar svårt att få den att sitta. Hoppas få den fixad under nästa vecka.

Hemåt vid 01.30. Anneli har ju åkt till Raili i Mariestad så det är bara jag och Markus hemma. Så väl där satte jag mig och redigerade in ledaren på sidan 3 i UFO-Aktuellt så nu väntar jag bara på en recension och på att göra klart en artikel som jag själv har skrivit samt att välja bild till omslaget. I säng vid 03 efter att ha pratat lite med Markus som valde att göra sammalunda.

Så här flög det ”mystiska” planet.

 171 total views