Dagsarkiv: 26 februari 2020

UFO-Aktuellt klar


I dag förde jag in korrekturet jag fått från Stefan och sedan lade jag in en ny bild som jag fått från vännen Roger Ersson i Nyköping istället för en annan och så var UFO-Aktuellt nummer för i år färdig. För min del. Fick också besked från våra norska vänner som gör den andra halvan att de kommer att vara klara den 1 mars som var vår deadline. Därmed kunde jag mejla iväg hela tidningen till Håkan som nu ska lägga in en annons och slå ihop min del med den norska.

Och så bad jag honom att lägga in vår jubileumslogga på omslaget, en logga som nu kommer att synas på UFO-Aktuellt och Rapport-Nytt resten av året. Ni kan se hur det blev här ovan.

Egentligen skulle jag ha fått besök av en manusskrivare från Ufopodden i P3 i dag men han hade skrivit in nästa onsdag i almanackan av misstag. Och då funkar det inte för mig så vi bokade ett annat datum. Men jag har i alla fall hjälpt podden med två andra saker under dagen, dels en massa bilder och dels ett manus som en av deras andra manusskrivare ville läsa.

Skickade också iväg artikeln till Julstämning, den har ju varit klar ett tag men nu fick jag också tid att samla ihop bildmaterialet. Skönt att ha den fixad också.

Under dagen tog jag kontakt med det arkiv i Kanada som tagit hand om Stanton Friedmans efterlämnade arkiv. Jag kände aldrig Friedman, vi hade bara en del epostkontakt, men jag vet att hans arkiv efter ett helt liv med ufo som intresse var stort. Och jag fick snabbt svar från den forskare som ansvarar för arkivet och vi kom överens om att jag ska hjälpa dem som bollplank när det kommer till frågor som rör hur materialet ska tas om hand och dessutom fick AFU ett löfte om att ta hand om alla dubbletter som arkivet inte behöver.

Ute har det faktiskt legat några fläckar av snö på marken, fläckar alltså, och den kalla vinden har sett till att de klarade sig ända fram till läggdags.

Men jag har bara varit ute en sväng för att hämta posten, resten av dagen har ägnats åt olika former av kontorsarbete. Bland annat har jag börjat sortera en del material efter Gunno Gunnvall som hittills blivit liggande. Och så har jag fortsatt att läsa i ”Blodläge” som fortfarande är bra.

Framåt kvällen fick jag tips av en vän i Mariestad om två tidningar från 1952 och 1960 med ufoartiklar som lagts ut på Tradera så jag gick in och köpte dem. Hade den ena artikeln kopierad tidigare men nu får jag den i original. Alltid bättre.

Mindre bra var att jag pratade med en vän som drabbats av en svårartad cancerform som dessutom spridit sig. Jag hade hoppats få hjälp av honom för att fixa en sak i USA, där han tidigare bodde, men nu föreföll mitt problem ganska ynkligt. Jag hoppas verkligen att det ska vända för honom.

Här hemma lagade jag, Markus och Anneli kvällsmat tillsammans samtidigt som vi delade på en öl som jag köpte med mig hem från England i oktober. Det var en Shepherd Neame ”1698”, Kentish Strong Ale, som verkligen är god. Kan rekommenderas om någon bloggläsare har vägarna till de numera från EU avskurna öarna.

Blev sittande uppe med boken och med en del kontakter på Messenger. Dessutom var det lite arbete med modereringen av UFO-Sveriges Facebooksida ”Allmänheten diskuterar…”. I morgon kör jag till AFU.

 200 total views,  1 views today