månadsarkiv: mars 2020

Fin gåva från Lionel Beer


Det blev en rätt blandad dag där jag tog ett snack med fönsterbytarfirman eftersom den skickat en räkning som inte hade justerats som vi kommit överens om. Dessutom kontaktade jag en av de hantverkare som jobbat här och påpekade att vi nog borde göra en slutbesiktning innan vi avslutar jobbet. För allt är inte perfekt, dessutom har vi fått en skada på en trappa som hantverkarna orsakat. Ni kan se den på bilden ovan.

I dag kom beskedet att en av våra journalistkollegor, SvD-fotografen Tomas Oneborg har avlidit till följd av coronaviruset. Jag kontaktade SvD för att få en kommentar och skrev sedan en artikel om denna tragiska händelse. Jag kände inte Tomas men kan mycket väl sätta mig in i den situation som hans arbetskamrater nu hamnat i. När en arbetskamrat går bort förändras livet och det mesta stannar upp en stund.

Nu vet vi inte om Tomas smittades i tjänsten, det går inte att avgöra eftersom smittan nu finns i samhället och särskilt här i Stockholmsområdet. Men det spelar egentligen ingen roll. Det är lika tragiskt ändå.

Roligare var att jag möttes av Frida som satt med lurar och lyssnade på frågestunden efter dagens presskonferens med Folkhälsomyndigheten med flera och hon ropade ”din som regerar på presskonferensen!”. Kul att Niklas ställde bra frågor!

På jobbet har vi också haft ett klubbmöte som genomfördes via Google Hangout och det fungerade bra. Vi satt ett mindre gäng framför en teve i ett mötesrum medan ett sextiotal andra var uppkopplade från sina bostäder eller arbetsplatser.

Men innan jag gick till jobbet pratade jag också en bra stund med en medlem i UFO-Sverige som hade ett problem som personen ville ha hjälp att lösa. Vi pratade en bra stund innan jag ringde en annan medlem och bad denne att ta hand om och lösa frågan. Det är alltid tråkigt när det uppstår friktioner mellan människor men jag hoppas att denna ska kunna lösas på ett bra sätt. Som vanligt är det enda sättet att fixa ett problem att ta tag i det så snart som möjligt.

Passade också på att sätta upp termometern på den nya fönsterkarmen. För i dag sken solen och man slapp frysa fingrarna av sig.

Dagens goda nyhet är att AFU i dag fick en gåva från vår gode vän Lionel Beer som kommer att göra skillnad för oss när det gäller att få ihop verksamheten. Ett mycket stort tack till Lionel som besökte arkivet förra året. Jag hade hoppats kunna besöka Lionel nu i april men det blir givetvis inte av.

Vid matpausen i dag tog Gustav hand om transporten från Rosa Drömmar. Och jag lyckades få raggmunk med fläsk! Givetvis var raggmunken slut efter lunchen (det är den nästan alltid) men den snälla kocken fixade till en jätteportion t mig. Gott var det också.

Jag skötte liven som vanligt med understöd från mina kollegor. Men skrev också ett par artiklar, bland annat en intervju om nästa våg coronavirus som kommer i höst där jag intervjuade Anders Tegnell.

Sedan rullade kvällen på. Corona på längden och tvären. Jag fick faktiskt anledning att intervjua Tegnell en gång till, den här gången kort, om att skidanläggningarna i Åre beslutade sig för att stänga.

Hem en bra bit efter 01 då jag blivit sittande och lyssnade på Trump och pratande med Pontus. När jag kom hem kunde jag konstatera att Anneli och Markus hade gjort ett fint jobb och samlat ihop alla pinnarna efter vår trädklippning och stoppat dem i säckar. Och i går var de i väg och handlade. Bra när markservicen fungerar. Mötte en råbock på cykelbanan och vi blev stående och tittade på varandra en sund innan den skuttade iväg mot vår tomt.

 167 total views