månadsarkiv: april 2020

Intervju i P4 Örebro och Niklas sjöng på nätet

Bilden ovan visar en bantad version av Stockholms kammarkör när de sjöng på Confidancen i dag. Ingen publik och med klar fysisk distansering där Niklas syns i mitten till vänster. Ni som vill kan lyssna på konserten i efterhand på Youtube. Roligt att de kunde genomföra konserten rots alla coronaproblem.

Min egen dag började som vanligt med att jag läste igenom de senaste mejlen och meddelandena från mobilen innan jag gick upp ur sängen. Passade också på att gratulera ett antal årfyllare. Där fanns också ett meddelande från P4 i Örebro som ville intervjua mig om Pentagonfilmerna. Och så blev det.

Klockan 11.40 satte vi igång och det blev bra frågor och en intervju som flöt på bra tycker jag. Fick fram lite detaljer som jag inte har tagit upp under gårdagens intervjuer. Men så har jag varit med i den här kanalen flera gånger tidigare och vi har lärt känna varandra en del.

Slog en signal till Håkan Ekstrand efter att ha pratat md Anders på AFU om vad som just nu pågår på arkivet. Detta för att kunna ta upp detta under helgens styrelsemöte i UFO-Sverige. Håkan arbetar på med UFO-Aktuellts register och annat som är viktigt för UFO-Sverige och det är bara att konstatera att så många lägger ned massor av arbete varje dag för att göra föreningen till vad den är i dag.

Hade rätt fullt upp innan taxin kom och hämtade mig till jobbet. Men det blev i alla fall lunch med Anneli (Markus jobbade på banan) tillsammans med Anneli och så gick jag igenom en del material innan helgens styrelsemöte med föreningen.

Tog mig också till posten för att hämta ett paket med en Tintinbok som jag köpt på Tradera och en låda med lite frimärksblad och ett par pärmar från Safe Album. Nu har jag lite att jobba med de närmaste dagarna.

Jobbdagen liknade de övriga med massor av coronarapportering. Mycket kring Trump som sa sig a bevis för att Kina hade råkat släppa ut coronaviruset från ett labb. Men också den första kommentaren från Trump när det gällde Pentagons ufofilmer där Trump konstaterade att det var ”en otrolig film” men också sa:

– Jag undrar om det är på riktigt?

Oklart om han menade filmens äkthet eller om det var det som flög på den som han talade om. Och typiskt Trump så fattade man inte vilken av filmerna han menade. Fast det var ännu värre när han kommenterade filmerna förra gången de var på tapeten. Då gick det över huvud taget inte att förstå vad han menade.

Maten blev enkel i dag. Hämtade en Gretarulle på Jannes kiosk, Nyhetsgrillen, plus en korv med bröd som jag åt på vägen tillbaka. Gretarullen, som innehåller rostbiff, har inget med Greta T att göra utan har sina anor bak till stadshotellet i Karlstad. God är den.

Mycket att skriva ända fram till hemgång, både i liven och i artikelform. Och i kväll behövde jag inte sitta ensam de sista timmarna då Agnes Laurell fanns på plats. Flera av de andra biträdande redaktörerna jobbar hemifrån just nu.

Eftersom det var sista dagen på passet städade jag skrivbordet ordentligt och spritade allt som skulle göras rent. Sedan blev det taxi med en av de många som jag lärt känna inom Taxi Stockholm genom åren och trots att det var ett bra dags sedan han skjutsade mig hittade han hem utan att fråga. Snyggt!

Hemma var Markus vaken och vi pratades vid i köket medan jag åt en skogaholmsmacka innan jag gick ned i källaren och plockade lite med mina rymdfrimärken för att sätta punkt för arbetsveckan. Anneli och Ylva (som är här över natt) låg och sov och vid 02.45 var det dags även för min del.

Koven som jag åt på vägen.

I dag begravdes min kamrat Karin Noomi Karlsson i Lerums kyrka. Vila i frid, Karin. Du är saknad.

 156 total views