Dagsarkiv: 04 maj 2020

Hos Nordegren & Epstein

I dag fick jag möjlighet att berätta om UFO-Sverige och vår verksamhet i programmet Nordegren & Epstein i P1. Intervjun var bra och seriös och jag tycker att vi fick till ett bra samtal. Inslagets tonvikt var att UFO-Sverige fyller 50 år 2020 (den 29 mars närmare bestämt) och frågorna var inte de vanliga utan frörde bland annat vår fältundersökarkurs och vad den tredje vägens ufologi betyder.

Initierat och påläst där till och med en del av en ledare jag skrev i UFO-Aktuellt om detta 1994 lästes upp. Efteråt fick jag massor av kommentarer och mejl och dessutom en inbjudan om att delta i ännu ett radioprogram. Louise Epstein var också snäll och skickade ett vänligt sms när jag satt i taxin på väg hem.

Ni kan lyssna på programmet här.

Innan jag gick in i studion sprang jag på en gamma bekant med rötter i Mariestad och numera producent för P4 Extra, Martin Svenningsen. Vi hälsade på säker distans! Kul att ses igen, det var något år sedan.

Järfälla drabbades av ett ordentligt spöregn som snabbt övergick i spöhagel med vidhängande åska under en kvart i eftermiddags. Då var man glad att inte behöva gå ut. Markus som höll golfkurs i Bromma märkte inget så det var väldigt lokalt med ärtstora hagelkorn som smattrade på rätt bra.

Under dagen har jag också hjälpt redaktören för Historiska brott och mysterier med några bilder som ska vara till en artikel som jag har skrivit och som ska in i en ny tidning som hon jobbar med. Artikeln handlar om kristallskallarna.

Framåt kvällen blev jag intervjuad i nästan två timmar av en tysk Youtubereporter, Joanna Pilatowicz, som var nyfiken på det mesta. Intervjun lades sedan ut nästan direkt utan redigering eller klipp.

Ni kan se hela inslaget här nedan.

Jag har också fortsatt med projekt städning och organisering av källaren och så lagade jag en chili con carne med Anneli som stödkock. Gott blev det och till den drack jag en Ruddles. Kändes om att jag var värd det efter en ganska intensiv dag.

Jobbade på någon timma med att ladda ned dokument från en tysk ufolog som han vill donera till AFU. En av mapparna var så omfattande och hade en del problem så till slut fick jag den som hel fil på mejlen istället. Underlättade betydligt. Digitalt material är ju allt viktigare för oss att rädda vid sidan av alla miljoner papper som vi har.

Får rätt mycket mejl och andra meddelanden just nu, bland annat ett från en engelsktalande man som gjorde en märklig observation i Göteborg 2010. Jag försöker nu få honom att minnas datum, om det är möjligt. Det han såg var ett rektangulärt föremål, som gjort av aluminium, som med rätt mycket rök efter sig föll från den klarblå himlen och sannolikt ned i havet. Dessutom hade han ett medvittne.

Det ska bli intressant att se om det går att komma vidare med detta.

Har suttit en stund och klistrat in rymdklipp ur diverse tidskrifter. Viktigt att hålla ordning på klippsamlingen så att det går att hitta det man letar efter när man verkligen behöver det. Men jag kan inte påstå att jag är ikapp när det gäller klippen… Här finns mycket mer att göra.

Tog en ny vända i källaren och jobbade på till 01.30. sedan fick det vara nog för i dag.

 142 total views,  1 views today