Dagsarkiv: 13 maj 2020

Vi firar Markus — igen!

Niklas överräcker sin present.

I dag var det dags att fira Markus på riktigt. För även om vi grattade och sjöng när han fyllde den 10 maj så var det först i dag som hela familjen kunde komma samman. Så Markus hämtade hit Niklas framåt eftermiddagen och med sig hade han en fin blå skjorta som blev hans present.

Men dagen inledde jag med att skriva lite på boken och med att avbeställa ett kontokort som vi kände att vi inte behövde. Det tog sin lilla tid med telefonköer och knapptryckningar, men nu är det gjort. Bokskrivandet blev bara någon timma eftersom jag ville göra klart Willy Wegners samling. Så jag satt i några timmar i köket, medan Anneli satt i olika videomöten över nätet (hon jobbar ju på hemifrån), och sorterade in artiklar i två pärmar så att det ska bli ordning på dem.

UFO-Aktuellt hann jag inte med i dag utan fokus fick ligga på annat men var i alla fall inne på KB:s sajt och plockade ner några artiklar om ett ”spökskepp” som jag fick tips på i Wegners papper. Och så var jag i kontakt med den finländske ufologen Lasse Ahonen som även han jobbar med Imjärvifallet.

Middagen på väg att bli klar.

När Niklas kom så grillade vi på verandan men att sitta ute var inte att tänka på. Så varmt var det inte. Och även vi fick några snöflingor i morse även om de smälte innan de tog mark, berättade Anneli. Nej, vi firade Markus inomhus och åt en mycket god middag med ett gott vin till.

Fick ett trevligt mejl från Joanna som intervjuade mig i sin nystartade Yotubekanal för några dagar sedan och hon var mycket nöjd! Nya prenumeranter och över 300 som tittat på intervjun så här långt. Vilket är bra. Och så fick jag ett vänligt mejl från Marianne henriksson som hade hört mig på Expressen Play: ”Förbaskad bra intervju på Express play. Bra förklarat för oss som inte vet så mycket. Tack Clas för allt du gör för UFO”, skrev hon. Sådant värmer.

När vi hade satt oss i soffan skålade vi för Markus i alkoholfri Herrljunga cider. Jag hade skaffat en magnumbutelj så det var omöjligt att dricka upp. Med lite chips till blev det extra festligt.

Sist på kvällen tittade jag och Niklas på ”Kappvändaren” på SVT Play, en annorlunda krigsfilm som har ännu en del som vi får vänta lite på. Udda, som sagt, och man undrar vart den ska ta vägen. Efteråt satt vi kvar och pratade en stund, det blir ju inte så ofta, innan Niklas lade sig med en god bok och jag svarade på mejl och Messenger fram till 01.30. Då sov Anneli sedan ett tag, hon ska ju upp och jobba i morgon bitti.

 114 total views,  1 views today