Dagsarkiv: 16 maj 2020

Intervjuad av Expressen och bokjobb

Anneli i trädgårdstagen.

Medan Anneli stökade i trädgården och fick ordning på sina blommor satte jag mig vid datorn och jobbade lite på nya boken. Många av blommorna är inte så stora ännu men med lite värme och sol så brakar det snart loss. Gräset har redan fattat det så jag bad Markus att göra en insats för att trimma det under dagen.

Själv jobbade jag någon timma med nya boken och det blev en del framsteg. Men mycket återstår och det är precis som det ska vara eftersom deadline inte är förrän i slutet av augusti.

Jag satte mig en halvtimma och svarade på frågor från Expressen också. Frågorna gällde framförallt usofenomen, något det skrivs väldigt lite om. Ifall man inte menar okända ubåtar, då finns det rätt mycket att läsa. Intervjun kommer att publiceras av Expressen i början av veckan.

Gick också igenom protokollet från senaste styrelsemötet som jag och Tobias Lindgren ska justera och kunde mejla det till Tobias för koll när jag var klar.

Hemma hjälpte jag Anneli att laga lunch men slog också en signal till Anders på AFU för att berätta att jag kommer ner med en sor laddning material i början av juni. Vi får helt enkelt ordna till ett coronasäkert möte.

Lördagen på jobbet blev lugn där jag mest ägnade mig åt att skriva i liven och en artikel men fokus var faktiskt på att planera artiklar för lite längre fram, något som jag nästan aldrig har tid med annars.

Hade också ett medarbetarsamtal med min chef Pontus som vi tog utomhus i form av en vandring genom parken och ett stopp på La Barca för att beställa pizza. De här samtalen genomförs en gång om året och är alltid ett bra tillfälle att ta upp både positiva och negativa saker. Men den här gången var det nog enbart positiva.

Hem vid 01 i god ordning.

I taxin på vägen hem fick jag ett tops om att det skulle ha störtat ett okänt föremål i utkanten av Rio de Janeiro i veckan. Det fanns både videor och vittnesmål. När jag kikade på det som gick att hitta var det långt ifrån upphetsande. Några ljuspunkter mot en natthimmel.

Vice hade en bra artikel om händelsen där man kollat upp en del av det som hänt, läs den gärna här, och Riotidningen OGlobo skrev också om det hela i en kort artikel. Framåt 02 fick jag några bilder från en kamrat på Facebook, bilder som skulle ha tagits vid tillfället. Ni kan se en av dem här ovan. För mig ser det ut som en typisk drönare.

Det kan mycket väl ha varit några som roat sig med att flyga dessa nattetid för att skapa lite rubriker.

Tomatplantan börjar visa goda framsteg.

 93 total views,  2 views today