Dagsarkiv: 26 maj 2020

Bokat bil, krånglat med Adobe och poddintervjuad

Anna Bergholtz som intervjuade mig. Och hennes ledarhund.

Det är inte mycket som är lätt här i världen och den här morgonen började med att jag, Anders Berglund och Håkan Ekstrand alla blev inblandade i en utgången licens från Adobe som Niklas måste ha för att kunna göra Rapport-Nytt i Indesign.

Vi visste att den skulle förnyas – men ändå inte. Mejlet från Adobe var oklart då det kom till mig som inte inte var ansvarig för licensen.

Men allt löste sig för framåt dagen hörde Håkan av sig och sa att han hade hittat en lösning som gör att Niklas nu kan fortsätta göra layouten på nästa nummer.

Nu har jag bokat en liten lastbil som jag och Carl-Anton ska ta när vi åker ner till Skåne för att ta hem ett större dödsbo med böcker och dokument till AFU. Vi kommer att åka den 10 juni och kommer tillbaka dagen efter.

I dag lade Anna Bergholtz ut poddavsnittet med mig i serien ”I mörkret med…” där vi två pratar ufo och Pentagonfilmerna. Ni kan lyssna på avsnittet här. Anna är en duktig och medkännande intervjuare så det är alltid roligt att prata en stund med henne.

På jobbet var jag ute efter att få tag på Thomas Lindén på Socialstyrelsen som intervjuades av TT härom dagen och hade en hel del intressanta synpunkter på hur viruset drabbat äldrevården. Vad jag var ute efter var siffror från flera tidigare år, något som inte fanns med i TT-intervjun. Och bingo! Efter att ha varit borta på möten hela dagen kom han verkligen tillbaka exakt på slaget 17 som hans svarare hade utlovat.

Det blev en bra intervju som sedan skulle bilda en del av en längre artikel där jag också intervjuade äldreforskaren och professorn Ingmar Skoog vid Göteborgs universitet om hans reaktion på att Folkhälsomyndigheten i dag valt att inte lätta på restriktionerna för de över 70.

Fick tag på Skoog och intervjuade honom och i det läget hade jag material till en helt okej artikel. Men då Skoog ifrågasatte varför Folkhälsomyndigheten inte redovisade varför man inte lindrat restriktionerna så ringde jag Anders Tegnell för att höra vad det fanns för grunder.

Då visade det sig att myndigheten grundat det på en undersökning av i princip samtliga covid-19-fall i hela landet och då funnit att ålder är en riskfaktor i sig även om man i övrigt är helt frisk. Vilket kommer att presenteras i en rapport i morgon, sa Tegnell. Det var en nyhet och snart hade jag vinklat om artikeln och så var den ute.

Samtidigt pushade SVT på samma sak då Regnell, en halvtimma efter vårt samtal, hade berättat detta också i SVT. Men där SVT hade en enda rad hade vi en 6.000 tecken lång artikel redan ute. Lite kul.

Skrev också en förhandsartikel om morgondagens uppskjutning av två amerikanska astronauter från Florida. Första gången det händer från amerikansk mark sedan 2011. Hoppas allt går bra! Det är det privata företaget Space X som ligger bakom uppskjutningen. Också det premiär.

Hämtade mat på La Barca också i dag, nu med Mia med som sällskap. Sedan åt vi i orangeriet, Mia en pizza och jag en stekt fläsk i löksås med kokt potatis. Mycket bra!

Kvällen rullade på rätt bra med lite andra nyheter också, men mest i liven förutom artiklarna då. Klockan 01 var det slut och jag gick ned till taxin. En av de vanliga chaufförerna så det blev mycket prat på vägen hem.

Hemma tog jag en macka, fixade med lite kontorsjobb och så gjorde jag ett sista korr av UFO-Aktuellt. Tänkte om när det gällde förstasidan och bytte toppbilden mot en annan. Det blev bättre. Vid 02.30 var jag klar.

 145 total views,  1 views today