Dagsarkiv: 29 maj 2020

Sorterar Lionel Beers cirkelmaterial

Markus tog vara på solen.

I dag tog jag äntligen tag i den hög med papper om cirkelfenomenet som jag fick av Lionel Beer för ett par år sedan. Det tog fem timmar men nu är de sorterade i en pärm och alla tidningsartiklar renklippta, uppklistrade på A4-papper och lagda i en stor hög. Får ta tag i sorteringen av dem lite senare.

Tack vare den insatsen frigjorde jag en del av en hylla som jag behöver till annat. Men under Lionels hög låg en annan som också den måste tas tag i vid tillfällen.

Det är första dagen på min femdagarsledighet och den inleddes med att Stefan plockade upp mig så att vi kunde åka och spela badminton i Komethallen. Det var dags att köpa nytt klippkort och nya bollar och Stefan var storsint nog att skänka halva bollkostnaden till AFU så nu har jag satt in 100 kronor på mitt insamlingskonto.

I själva matchen var han inte lika frikostig även om jag fick vinna första set med 15-12. Sedan bar det utför med 8-15 och 9-15 och jag kan inte vara nöjd med mitt spel. Men leder märkligt nog med 9-7 i matcher. Kul och bra att få rusa runt och jaga bollen en stund i alla fall även om min rygg inte var hundra.

Hemma igen blev det lunch med Markus innan han gick och lade sig på gräsmattan för att njuta en stund av solen. Jag tog tag i Lionels papper och ringde några samtal. Ett till Anders på AFU som hade blivit firad av medarbetarna där och fick presenter och fika. Nu fyller Anders först på söndag men då är det ledigt på AFU så i dag var en bra dag.

Framåt kvällen blev det grillning på verandan. Jag eldade hamburgare i solen och Anneli fixade det som skulle rama in dem mellan bröden och så åt vi plus Markus ute i det fina vädret som liknade sommar på något vis i alla fall.

För att göra bilen sommarberedd åkte Anneli iväg till biltvätten och så avslutade vi med att göra rent de sista vrårna när den väl stod hemma på uppfarten. Viktigt att bilen tvättas på en bra biltvätt och inte på gatan eftersom rengöringsmedlet annars hamnar i dagvattenbrunnarna. Och det är något som Anneli jobbar med att minska.

Sedan blev det ”Let’s dance” för Anneli medan jag stödtittade i soffan samtidigt som jag jobbade med Lionels papper. John Lundvik vann.

Sist på kvällen förberedde jag mig för lördagens riksstämma som jag kommer att hålla i klubban för. I säng 00.30.

 111 total views