Dagsarkiv: 03 augusti 2020

Bokjobb

Bengtåke Carlsson, Jörgen Johnson, Bengt Thulin och Thorbjörn Spängs i förgrunden och Anette Vibeke, Anders Hållinder och Lars-Olof ”Olsa” Henriksson i bakgrunden.

Startade dagen med att jobba med nya boken som nu kommer att bli mitt fokus en tid. Men vid 10-tiden körde jag Anneli till Karolinska för att hon skulle få ett sår på foten omsett. Ett vanligt skavsår men som drabbat den häl där hon slet av hälsenan för ett och ett halvt år sedan och som nu måste bli omsett eftersom det uppstått en rodnad.

Medan hon var uppe hos doktorn satt jag i vänthallen på garageplanet och skrev.

Under tiden som jag skrev hörde en tjeckisk kontaktperson av sig med en länk som jag tittade på. Den gick till en tjeckisk ”ufolog”, eller ”ufoforskare som den kvinnan kallade sig, som innehöll ett inslag där en engelsktalande dam berättade att femtio miljoner amerikaner kommer att dö av det vaccin som nu håller på att tas fram mot covid-19. Och att ”regeringen” vet om detta. Jag försökte förklara att detta var fake news och att hon inte skulle sprida detta vidare men hon bara svarade att ”vaccin inte är hälsosamt”.

Vi hade en del utbyten av åsikter men jag insåg givetvis att vaccinmotståndare inte är att rubba i sin övertygelse. Det är bara så sorgligt att de sprider ett farligt budskap som i förlängningen kan kosta människor livet.

Annars har jag suttit vid datorn och skrivit på boken hela eftermiddagen. Först vid 17.30 gjorde jag gemensam sak med Anneli och Markus i köket för att laga kvällsmat. Flera kapitel är nu helt klara och många är på väg att bli det.

Framåt kvällen ringde Bengtåke, min tidigare klasskamrat från Journalisthögskolan 1978, och ville prata lite så jag letade rätt på några bilder på honom och messade över. En av dem kan ni se här ovan. Där syns Bengtåke Carlsson, Jörgen Johnson, Bengt Thulin och Thorbjörn Spängs i förgrunden och Anette Vibeke, Anders Hållinder och Lars-Olof ”Olsa” Henriksson i bakgrunden under ett arbete på skolan i Göteborg.

Under kvällen har jag mejlat lite med en man som fotograferat något som ser mycket ut som en planet, men han ska kolla exakt var han tog bilden innan vi slår fast något, och med en av mina vänner på TTSA samt ytterligare en amerikansk kontakt.

Det är väldigt många som går in på UFO-Sveriges Facebooksida just nu, samma med vår webbplats ufo.se och själv får jag många mejl och mess. Alltid positivt. Det är medvind för ufofrågan och UFO-Sverige och AFU och det känns väldigt roligt.

Kvällen avslutades med lite läsning i sängen, Stephen Kings ”Att skriva – En hantverkares memoarer”. Så himla bra att det var svårt att släcka lampan.

 98 total views,  2 views today