Dagsarkiv: 07 augusti 2020

Ännu en skrivardag

Markus gör tabberas på lunchen.

I dag fick jag och Markus klara oss själva när Anneli tillbringade mesta delen av dagen på golfbanan. Och det var nog ingen dum idé att vara utomhus eftersom termometern visade 32 som mest. Att sitta och äta lunch på verandan var som att sitta på någon uteservering vid Medelhavet fast med en gräsmatta och häck som utsikt.

Det blev en enkel lunch där jag stekte fläsk, kokade vita bönor och gjorde en äggröra. Gott tycker vi båda!

Men mesta tiden av dagen gick åt till att skriva på ett nytt kapitel till nya boken och som tidigare gäller det att vara påläst så att man inte sitter och gissar när ämnet kan vara svårt. Passade på att mejla till en av världens mest kända experter på meteoriter, Peter Jenniskens, för att få svar på några frågor.

Det blev nästan lite väl varmt vid skrivbordet så varannan timme tog jag en paus och gick en trappa ned och satte mig med mina frimärken. Perfekt avkoppling och dessutom riktigt svalt.

Den som ska skriva en bok måste inte bara ha en idé utan också veta hur man ska tilltala sina läsare. Där har jag lyckats bra genom åren eftersom väldigt många av mina läsare hör av sig och säger att jag skriver lätt och på ett sätt som gör att man fortsätter läsa.

Min idé är alltid att lära mina läsare något om den värld vi lever i. Att visa på hur fantastisk den är och hur mycket som händer som inte är så lätt att förklara. Den drivkraften har jag även när jag håller föredrag eller ger intervjuer. Kunskap är viktigt.

Eftersom jag har skaffat mig en hel del erfarenhet genom resor och möten så har det här året varit ett trist avbräck från den traditionen. Allt är inställt. För hur bra det än är med nätet så går inget upp med det personligt upplevda och de personliga mötena.

Mellan skrivandet har jag också fortsatt jaga ett makroobjektiv till kameran och tror att jag har hittat ett på Blocket. Mejlade killen som skulle sälja det och väntar nu in hans svar. Makrot kommer, tillsammans med en tillsats, att göra det möjligt för mig att digitalisera diabilder och negativ betydligt bättre och snabbare än genom att skanna.

Men, men, killen svarade att han inte skickade den. Oklart varför han över huvud taget lade ut den då.

Efter kvällsmat på en fortfarande ljummen veranda så tittade jag och Anneli på ”Kungahuset Windsor” och även i dag blev det två avsnitt men sedan var det bara att sätta sig vid datorn igen. Inte för att skriva utan för att organisera kapitlen som jag nu tycker mig få viss ordning på. Nitton kapitel så här långt.

I säng samtidigt som Anneli för en gång skull. Lite Stephen King avslutade kvällen.

 101 total views,  1 views today