Dagsarkiv: 11 september 2020

Böcker från Semic och UFO-Aktuellt klar

Träffade Lennart Lund utanför Mediamarkt.

I dag blev jag klar med UFO-Aktuellt och kunde mejla iväg tidningen för ett sista korr till Stefan. Egentligen några minuter efter midnatt men jag räknar den som färdig i dag trots detta. Och med färdig menar jag att jag har skrivit klart den sista artikeln, lagt sista handen vid förstasidan och sett till så att innehållsförteckningen och allt annat smått är okej.

På tal om Stefan så fick han plocka upp mig i dag då Markus hade bilen och vi skulle spela badminton. Det blev en rätt okej match som jag tyvärr förlorade med 11–15, 12–15 och 15–7 så lite tröst blev det i alla fall på slutet. Men vi fick springa mycket och en del bollar var riktigt bra, det var vi överens om. Efteråt mår jag alltid som en prins oavsett hur matchen slutade.

I dag var jag uppe i god tid och satte mig vid datorn för att göra en lista över artiklar jag kan tänka mig att skriva till Historiska brott & mysterier nästa år. Min redaktör hade bett mig om en sådan. Årets artiklar är redan lämnade så den nästa jag ska skriva kommer att publiceras i nummer 1, 2021. Det är hyfsad framförhållning.

Böcker från Semic.

Markus var snäll och hängde med mig till Semic för att hämta ett antal lådor med böcker som Jultidningsförlaget hade rensat ut. Ni kan se lådornas här ovan. Jag brukar göra detta varje år eftersom Semic och Jultidningsförlaget byter ut sitt lager för nya titlar.

Vi åkte också till flera teknikbutiker för att försöka hitta ett par lurar till Markus nya telefon men han gav upp. Får fortsätta leta någon annan dag. Medan jag väntade på Markus utanför Mediamarkt parkerade Lennart Lund intill mig. Så där av en slump. Det var trevligt att prata en stund med Lennart som har donerat många böcker, tidskrifter och vhs-inspelningar till AFU genom åren.

Nu sa han att det kunde finnas fler, vilket vi tackar för. Alla donationer är välkomna.

När vi kom hem bar vi in Semiclådorna i garaget och så började jag sortera innehållet som spände över korsordsböcker och grilltips till deckare och Guinness rekordböcker. Och så serier. Serierna lade jag i särskilda kassar för att sälja till någon seriebutik, de övriga böckerna kör jag till Böckernas hus medan en del får bli priser när UFO-Sverige har lotteri.

Anneli hade köpt kattfisk och det blev en riktigt bra middag i kväll. ”Potatismaskar” (pressad) och god sås. Jag tror aldrig att vi har ätit havskatt hemma förut men den visade sig vara ett lyckokast. Markus var kanske inte lika imponerad: ”bättre än lutfisk.” Men han åt i alla fall med god aptit.

Förutom UFO-Aktuellt har jag jobbat lite med nya boken men där återstår en del jobb. Skulle säga att jag är 90 procent klar. Nu är tidningen är färdig får jag lite mer tid att fokusera på den igen. Det kommer att glädja min redaktör!

Efter lite soft i soffan med en deckare (”Kommissarie Lewis” den här gången) fortsatte jag med lite jobb framför datorn medan Anneli gick och lade sig. Framåt 01 var det min tur att följa efter.

 93 total views,  2 views today