Dagsarkiv: 13 september 2020

Föredrag för fyra

De fyra åhörarna ville vara anonyma.

I dag höll jag föredrag för bara fyra personer men så var det också en födelsedagspresent från en av deltagarna till en annan. och så hängde två kamrater på. De hade alla rest långt för att få lyssna på när jag berättade om ufofenomenen. Anneli fixade kaffe med äppelkaka åt den lilla gruppen och jag ett 90 minuter långt föredrag som alla var nöjda med.

Eftersom födelsedagsbarnet själv hade lyssnat på mig på nätet (Jönköpingsföredraget) så hade jag ägnat en hel del tid åt att se till att det inte blev några dubbleringar där. Nu var de fyra lite blyga och ville inte bli nämnda på nätet så därför har jag maskat deras ansikten och uteslutit deras namn. Det får man respektera. Det finns ju många tokstollar där ute som skulle kunna ge sig på dem om deras namn kom ut.

Dagen har också inneburit städning och lite frimärksavkoppling men jag har också gjort en del ufologiskt, förutom föredraget då. Plus att vi städade undan lite grattiskort som blivit stående framme sedan Anneli fyllde 60 och så hängde vi upp en tavla som vi tidigare inte hittat någon bra plats för. Nu har vi det.

Eftersom jag såg att änkan efter Holger Donhammar hade gått bort (annons i DN) ringde jag upp sonen och frågade om han kunde vara snäll att försöka hitta en bra bild på sin pappa från 1948 eller där omkring.

Då gjordes nämligen en mycket intressant spökraketobservation som pappan var inblandad i genom att han var befäl på räddningsfartyget ”Belos”. Detta fall är något jag ofta berättar om under mina föredrag och det skulle vara bra om det gick att hitta ett sådant foto eller kanske till och med dokument som kan ha med sökningen att göra. Men just det senare tror jag inte så mycket på, däremot på att få en bild.

Jag pratade också med en vän som jobbat inom försvaret i en helt annan fråga och diskuterade ett fall från 1980-talet.

Framåt kvällningen lagade Anneli rostbiff med potatisgratäng som vi åt med god aptit och lite gelé. Jag och Markus delade på en Oktoberfest-öl som passade utmärkt till maten. Tysk öl är god men jag måste erkänna att jag är mer en aleperson. De brittiska är lite rundare och lite mindre alkoholstarka men har en smak som passar mig. Vanlig lager är inget jag håller särskilt högt.

Efter ett avsnitt ”Morden i Midsomer” skrev jag en stund på boken och loggar nu 617.061 tecken, men det är inte meningen att boken ska växa så mycket mer, nu jobbar jag mest med att putsa.

Sista timmen innan det blev sängen efter 01 ägnade jag åt att skriva frågor inför en större intervju jag ska göra i veckan.

 90 total views,  1 views today