Dagsarkiv: 15 september 2020

Möte med Tegnell

Möte med Anders Tegnell på Folkhälsomyndigheten.

I dag åkte jag till Folkhälsomyndigheten för en andra stor intervju med statsepidemiolog Anders Tegnell. Jag gjorde en första sådan i slutet av juni, precis när han skulle gå på semester, och nu tyckte jag att det var dags att följa upp. Så laddad med frågor tog jag mig till myndighetens kontor på Nobels väg vid 10.30 i morse och satte mig och väntade på att Anders Tegnell skulle komma. Vilket han gjorde en kvart försenad.

För att inte spilla någon tid bestämde han att vi kunde äta lunch tillsammans vilket vi gjorde på myndighetens restaurang. Mycket grönt, precis som en myndigheten som jobbar med folkhälsa förväntas servera. jag pluggade dessutom med en schnitzel (liten).

Anders Tegnell.

Sedan pratade vi i nästan exakt en timma och det hela ska nu bli en artikel för DN. Troligen på torsdag. Vad vi pratade om får ni läsa om i tidningen och på nätet.

När vi skildes åt åkte jag hem och satte mig för att skriva i nittio minuter innan det var dags att åka till jobbet. Plockade med min bärbara dator och fortsatte skriva under taxiresan in och därefter knattrade jag på under kvällen med avbrott för en hel del annat som skulle bevakas för DN.se.

Jag blev förresten glatt överraskad när jag kom till jobbet eftersom min facklubbskollega Anders hade ställt en tallrik med lax och potatis plus en del grönt på minn plats. En extra lunch alltså. Passade bra eftersom det jag fick på FHM var rätt magert.

Det blev en ganska intensiv dag eftersom jag jobbade med snabba nyheter och artiklar parallellt med att jag skrev ut intervjun med Tegnell.

Framåt kvällen blev det en liten 12-bitars sushi på plats på DN. Hann aldrig gå iväg eftersom jag väntade på att Trump skulle tala och avtalet mellan Förenade Arabemiraten, Bahrain och Israel skulle skriva på.

Sist gick jag och min chef Pontus igenom min intervju med Tegnell, letade korr och diskuterade vad vi kunde göra rubrik på. Pontus var nöjd och trodde att den skulle bli mycket läst. det tror jag med!

Hem efter 01.

 97 total views,  1 views today