Dagsarkiv: 20 september 2020

Tillbaka till Järfälla via Örebro

Jag, Anneli, Claes. Åsa och Clara.

Eftersom vandrarhemmet i Mariestad är ganska spartanskt packade vi oss i väg hyfsat tidigt för att åka till Raili och äta frukost. När vi kom låg hon och sov men Anneli hade nyckel så vi gick in och satte oss vid frukostbordet själva. Efter en stund anslöt Raili och sedan drog vi ett par partier Chicago till med henne innan det var dags att ge oss av.

Vi hade ju en liten uppgift på vägen eftersom min arbetskamrat Mia hade köpt en bokhylla av det smalare slaget på Blocket och att den fanns i Mariestad. Bra tajmning! Så vid 09.30 ringde vi på hemma hos Maria uppe i Högelidsbacken och möttes av en fråga redan i dörröppningen – ”Är du Elsie Svahns son?” Och det är jag ju.

Det visade sig att Maria jobbat på Oxen i Mariestad dit mamma gick flera gånger i veckan, antingen för att handla mat eller för att köpa lotter och annat i deras butik. Och mamma älskade verkligen Maria och Solveig som jobbade där. Så det var riktigt roligt att träffa Maria igen efter så många år.

Efter att ha packat in hyllan i bilen körde jag och Anneli till Örebro där vi sammanstrålade med Claes, Åsa och Clara på Örebro golfklubb där de hade spelat en niohålsrunda. Där blev det lunch i form av boeuf bourguignon i en glest besatt restaurang (Clara tog pizza) och när vi var mätta och nöjda fika hemma hos familjen.

Vi hade ju ingen brådska hem i dag eftersom det inte fanns någon tid att passa. Markus var hemma och Niklas sjöng med Stockholms kammarkör på Confidancen. Så vi åt tårta som blivit över från Claes födelsedag i fredags, drack saft och kaffe. Saft för min del. Och pratade i kapp sådant som hade hänt sedan sist.

Barbie.

Åsa visade oss en Barbiedocka i originalförpackning som hon funderade på att sälja och det ska nog inte vara några problem. Det är himla kul med sådana äldre saker som hör hemma i den tid som man själv växte upp. Jag har ju en massa sådant hemma. Ni kan se den här ovan.

När vi väl kom hem var det bara att packa upp och så läste jag ut Gustav Erikssons ”De bevingade” och skrev min anmälan av den för Bibliotekstjänst och lade in den i deras system. Bra att få det gjort.

Vi lagade också mat tillsammans innan det blev en stund framför datorn för att förbereda mig inför en poddintervju i morgon. Alltid viktigt att vara påläst även om det handlar om att läsa i sina egna böcker! Och så ringde jag min tidigare arbetskamrat Nic för att få lite mer kött på benen.

Var i kontakt med en dansk kvinna som sett ett föremål lyfta ur havet i Indien för många år sedan. Hon fick idén att kontakta mig efter att ha sett ”Spökraketerna” som gått på dansk teve nyligen. Roligt att de visar dokumentären fortfarande, det är den värd. Jag bad henne i alla fall skriva ned sin berättelse och mejla. Den ska bli spännande att läsa.

Och så har jag mejlat med en annan kvinna som filmat ett vitt föremål från Bjärehalvön. Där tog jag hjälp av Johan på RPC så får vi se vad vi kommer fram till.

När jag var klar för kvällen hade klockan bara blivit 23.30 så det blev tidig sänggång. Anneli sov redan eftersom hon ska upp 05 för att skjutsa Markus, jag ska bara upp 07 för att köra Niklas. Så det blir rena transportfirman i morgon.

 115 total views,  1 views today