Dagsarkiv: 21 september 2020

Ufo i ”Midsomer” och poddintervju

Visst är det ett ord!

I kväll tittade vi på (ännu en) repris av ”Midsomer Murders”, ”The incident at Cooper Hill”, som har ett starkt ufotema. Och det är väl synd att säga att avsnittet är särskilt god reklam för oss ufointresserade. En av dem kan ni se till höger om John Barnaby.

Men visst var det lite kul att se avsnittet som vi hade glömt lagom mycket av för att tycka vara kul att titta på igen. Och vist är ”ufologer” ett riktigt ord! Nu visade det sig, inte helt oväntat, att de ufofenomen som syns i filmen får en naturlig förklaring.

Ordet ufolog är ännu inte med i SAOL men finns i Svenska Akademiens ordbok där det anses belagt från 1969 då det förekom i en artikel i Expressen. Definitionen enligt SAOB är ”en person som ägnar sig åt ufologi”.

Men dagen började tidigt. I ottan för Anneli som fick gå upp vid 05 för att köra Markus till Järva krog där kamrater väntade med bil. Sedan bar det av till Karlskrona där Markus och hans golfklass ska tillbringa veckan.

Vid cykelreparatören.

Själv fick jag sova till 07 då det var dags att åka till Solna för att hjälpa Niklas att köra den trasiga cykeln (efter olyckan för några veckor sedan) till reparatören på Bromma blocks.

Nu kom vi ditt för tidigt visade det sig. Butiken öppnade inte förrän 10 så Niklas fick tillbringa en god stund på Coops café medan jag åkte hem eftersom jag hade en tid att passa.

Klockan 10 blev jag uppringd av en av medarbetarna på podden ”Dokumentära berättelser” som intervjuade mig i trettio minuter om Frimurarna. Hon hade läst min bok om sekter och nu fick vi en intressant pratstund. När podden ska sändas vet jag inte ännu men det tar nog ett par veckor.

I dag hann jag också gå igenom ett antal bilder på helsaker med astronautmotiv som jag fått från en man som ska sälja dem. Det tog ett par timmar eftersom det är omöjligt att göra någon vettig lista på just dessa och man måste jämföra alla en och en för att vara säker på om man har dem eller inte.

När jag ändå hade bilen tog jag en tur till Elgiganten för att köpa en ny gps. Den gamla har betett sig väldigt konstigt under mer än ett halvår och dessutom är foten man sätter fast i den trasig sedan mer än ett år och jag har fått tejpa fast navigatorn med gaffatejp för att få den att fungera.

Så det kändes bra att äntligen göra slag i saken och lite av pengarna till den hade jag fått av Anneli när jag fyllde år. Om det var nu senast eller till och med ännu längre sedan ska jag låta vara osagt.

Som tur var fanns 80 procent av alla mina sparade platser på Tom Toms sajt, varför inte alla fanns där är i och för sig en gåta, men resten fick jag lägga in igen vilket tog rätt lång tid. Nu är det i alla fall gjort. Skönt att ha en fungerande navigator igen.

Efter kvällsmaten skrev jag ett brev till Nick Pope som jag hade kontaktat med på Messenger i går. Postar det tillsammans med ett exemplar av min bok ”Files of the unexplained”. Nick är en gammal bekant och vi träffades i Göteborg när UFO-Sverige arrangerade vårt internationella symposium där på 90-talet. Han var ju tidigare det brittiska försvarets ansikte utåt när det gällde ufo och har skrivit ”Open skies, closed minds” och ”The uninvited”.

Bjärefilmen.

Sedan hjälpe Johan Gustavsson och jag en kvinna som tagit en film på ett okänt föremål från Bjärehalvön med att identifiera det som enAirbus på väg att landa på Ängelholms flygplats. Ni kan se en stillbild ur filmen här ovan. Det är alltså den vita punkten vid horisonten som är flygplanet.

UFO-Sverige fick tillstånd att använda filmen av en tacksam observatör.

Vid 00.30 var det dags att gå och lägga sig.

 193 total views