Dagsarkiv: 23 september 2020

Bra läsning

Bra tidskrifter.

På förmiddagen passade jag på att läsa tre av de tidskrifter som jag prenumererar på, Forskning & Framsteg, New Scientist och Fortean Times. Alla mycket bra på sitt sätt. Faktabaserade och kunskapsrika, helt enkelt tidskrifter som jag inte vill leva utan.

Samtliga tre bjuder alltid på intressant läsning och jag brukar kopiera artiklar ur dem som sedan hamnar i mitt privata arkiv innan jag skeppar ner originalen till AFU.

Satte mig också och jobbade lite med nya bokmanuset och hann skicka iväg ett kapitel för faktakoll till en av de experter jag har kontakt med.

Pratade också med Peder på RT143 om ett föredrag i början på oktober. Jag brukar ju hålla ett föredrag för den gruppen varje år sedan mer än tio år tillbaka. Alltid lika roligt! Men det innebär också att jag ständigt måste förnya mig så jag gick igenom alla power point-presentationer jag visat för dem för att se vad jag inte ska tjata om en gång till.

Hann också med att tvätta och svara på en del mejl innan det var dags att ta taxi till jobbet. Som sällskap hade jag Lars Gyllenhaals bok ”200 svenska sevärdheter från andra världskriget”, en bok jag redan läst men nu börjat kika efter bra exempel ur då jag äntligen ska skriva en recension av den för DN.se.

Kvällen på jobbet kom mycket att handla om att uppdatera liven men också att hålla ett öga på Donald Trump som vevade ganska mycket under dagen.

Maten fick bli en hämtpizza från La Barca. En Calzone Special.

Hem efter 01.

 141 total views