Dagsarkiv: 25 september 2020

Badminton och övernaturligheter

Från 1997.

I dag var det dags för ännu en holmgång på badmintonbanan med Stefan som överraskade med att överräcka häftet som ni ser här ovan. ”Övernaturliga fenomen i Filipstads kommun” gavs ut av några på datorteket i Filipstad 1997 och består av en salig bland spökerier, tomtemöten och allehanda övernaturligheter. Tyvärr utan minsta antydan till källhänvisning eller namn på de som berättar.

Nå, nu får det lilla häftet hamna på AFU och förgylla vår samling av sådana häften och böcker. Själv ska jag dra kopior på ett par sidor som kanske kan fungera som uppslag för framtida skriverier.

Badmintonen gick inte så bra utom i början. För första set vann jag hyfsat enkelt med 15–8 för att tappa andra med 11–15 och sista med 10–15. Trött i hela kroppen! Men, sedan mådde jag som en prins resten av dagen när jag hade återhämtat mig. Det är verkligen en fin känsla att ha tagit ut sig mycket.

Hem för att fixa lunch och jobba lite med boken innan det var dags att ta taxi till jobbet med min bok om bibliotekarien i Auschwitz i baksätet.

På sajten (DN.se alltså) rullade mitt och Mias reportage om coronaläget i Norden på bra med många läsare och under dagen dök min nya, korta, intervju med Tegnell upp. Den handlade om hur det var när Europa sprack då coronan kom. Bra läsning på den också.

Under dagen fick jag ett samtal från en student på en högskola som jag pratade med för ett par veckor sedan och han kunde nu berätta att han fått okej av sin handledare att göra en serie djupintervjuer med fyra av UFO-Sveriges fältundersökare. Så jag ringde runt till tre och plockade också in mig själv i mixen eftersom studenten ville ha erfarna personer som hade undersökt ett antal fall.

Jag tror att det kan bli riktigt intressant att se vad han och hans kollegor kommer att komma fram till.

I dag kom så Björn tillbaka från sin semester och vi fick äntligen gå ut och äta tillsammans igen. Rosa drömmar erbjöd spaghetti carbonara i stora tallrikar men med små portioner. Gott men för lite. Fick plugga med en macka senare på kvällen.

Rätt mycket att skriva och kvällen gick snabbt. Hem efter 01 med en av mina reguljära chaufförer. Alltid roligt när det blir en av dem. Och chansen är rätt stor eftersom det är et begränsat antal förare som håller till kring DN och Expressen så här dags på dygnet.

Hemma blev det en Skogaholmsmacka med rödbetor och ett iskallt glas mjölk. Svårslaget! Fixade lite med frimärkena och läste DN innan det blev sängen 02.30.

 135 total views,  1 views today