Dagsarkiv: 26 september 2020

Läser och jobbar

Månen dold i moln från Lilla Essingen vid 19.15-tiden.

Stannade kvar i sängen och läste en halvtimme och grattade ett gäng vänner på Facebook innan jag gick upp. Anneli satt i köket och väntade på att Melodikrysset skulle börja. Själv tog jag en Skogaholmsmacka med rödbetor innan jag gick in till datorn och svarade på mejl och jobbade en stund med bokmanuset.

Det blev alltså en ganska lugn start på dagen innan vi åt lunch tillsammans och sedan gav sig Anneli iväg in mot stan för att träffa vännen Maria och gå på mattutställning på Slottet.

Själv startade jag en tvättmaskin innan jag tog taxin in till DN. Vi är fortfarande ett ganska litet gäng på redaktionen men en dag i veckan får avdelningarna komma in för att inte bli helt isolerade hemma.

Som skyddsombud för redaktionen såg jag i går kväll till att möbleringen blev bättre på den plats som avdelningarna ska sitta på. Vi glesade ut dem ytterligare. Med tanke på att smittspridningen nu åter ökar, om än måttligt så här långt, måste vi alla vara försiktiga.

Jobbdagen blev som vanligt, många artiklar och mycket kring coranan och Trump. Ibland undrar jag hur många artiklar jag faktiskt skrivit. En koll på DN.se ger 1.200 träffar på mitt namn och Trump. Rätt hissnande med tanke på att det rör sig om period på inte fullt fem år.

Bilden ovan tog jag på väg från restaurangen Ewog där jag och Björn åt i kväll. Det ljusa vid horisonten är månen dold i dis. Man kan förstå att det finns de som tar fel på månen och något mera exotiskt. Då hade vi i alla fall ätit Pad Thai helt ensamma på restaurangens nedre våningen.

Framåt 23 bevakade jag Trumps nominering av sin nya HD-domare och tidigare på kvällen läget när det gäller anmälningar till Högskoleprovet. Plus som vanligt en massa annat. Men arbetsdagen var ändå ganska snäll mot mig då ingenting av allt jag skrev om inträffade samtidigt.

Sist på kvällen fick vi problem med ett av publiceringsverktygen på DN.se vilket ställde till det. Men då var klockan 01 och vi hittade en väg runt som dög för att få ut det vi skulle.

Kom hem först 01.40 eftersom jag blev sittande kvar en stund och där väntade tvätten på att hängas. Tog en macka och läste en stund i ”Bibliotekarien i Auschwitz” men vid 02.30 var det sängen.

 111 total views