Dagsarkiv: 27 september 2020

Trump fick avsluta veckan

Lars Gyllenhaals bok.

Om jag ska börja från slutet så släppte New York Times en bomb vid midnatt svensk tid då tidningen publicerade uppgifter ur Donald Trumps privata deklarationer som visade att Trump i åratal betala nästan ingen skatt alls eller till och med noll.

Uppgifterna kommer att påverka debatten under många dagar framåt och tidningen har utlovat flera artiklar med nya avslöjanden. Trump kallade uppgifterna för ”bluffnyheter” (givetvis) men dokumenten som The Times rapportera från är sådana som han själv lämnat in till den amerikanska skattemyndigheten.

För mig blev det ett rejs att hinna skriva en egen artikel men det är ju det som gör det här jobbet så roligt!

Några timmar tidigare hade nattgänget satt sig i röda siffrorna för att äta glass med hallon och prata en stund. Vi går ju av skiftet i kväll så det kändes bra efter några intensiva dagar. Det blir inte mycket tid till sådant prat när bollen rullar som värst.

Annars började dagen med att jag jobbade på med boken under förmiddagen, läste lite mer i ”Bibliotekarien i Auschwitz” och satte mig och plitade en stund på en recension av Lars Gyllenhaals ”200 svenska sevärdheter från andra världskriget”. Den sista biten resulterade i en blogg på DN.se senare under kvällen.

Satte mig också och skrev mejl till en man som ska donera an fin samling ufomaterial och ett till Inger i Vinninga som jag köpte meteoriterna från.

Det blev en bra arbetskväll med en hel del att skriva och dessutom fick jag och Björn med oss Kalle till La Barca där jag åt entrecôte med bea och pommes. Som vanligt en stor bit, där kan man lita på Barca! Skönt att komma ifrån arbetet en stund men lika roligt att komma tillbaka.

Jag brukar sätta mig direkt vid datorn och börja skriva på något. Det känns som att jag missat en massa den stund jag varit ifrån arbetsplatsen.

När dagen till sist var slut var också skiftet slut och klockan en bra bit efter 01. Fick en ny chaufför i dag, en trevlig man med rötterna i Afghanistan och vi pratade mest hela vägen. Väl hemma satte jag mig med Auschwitzboken och läste i 45 minuter i bästa läsfåtöljen. Men vid 02.30 slog jag igen pärmarna för i dag.

Nu är både Anneli och Markus hemma och dessutom hann jag prata med Niklas i kväll. han hade hittat en del gamla böcker som han undrade om jag ville ha. Någon hade ställt dem bland grovsoporna. Och dem tog jag gärna emot. Vi bestämde att ses på onsdag.

 114 total views