Dagsarkiv: 07 oktober 2020

Tandvård, Naturhistoriska och recension

Ayan är min tandhygienist.

Sov ut till 10 i dag vilket är skönt efter ett fullmatad femdagarspass. Men det betyder ju inte att jag är ledig-ledig för det. Utan att passera köket och frukosten satte jag mig och skrev en recension på ”Nattavaara” till Bibliotekstjänst och upptäckte då att BTJ hade förlängt antal möjliga ord i recensionen från max 180 till max 200.

Jag vet inte om det var så viktigt att göra det, jag tycker nog att 180 har funkat som en bra utmaning. Men, men, ibland sitter jag där och jagar ord att stryka så det kan nog vara bra att få lite extra utrymme.

Fick klart med datum för intervjun som en radiostation vill göra med mig också. De vill att jag berättar om tre spännande ufofall och det gör jag gärna. Och så fick jag klart med ett föredrag i Norrköping senare i november. Där ska jag prata om AFU och vad vi har för spännande saker på arkivet.

Det är roligt med det mycket stora och positiva intresset för AFU och för det vi gör. Och efterfrågan på bra föredrag har åter börjat ta fart. Själv älskar jag att komma ut och prata om de ämnen jag brinner för och att visa åhörarna att det finns en verklig ufogåta som inte alltid är så enkel att förklara

Har också haft en del mejlkontakt med Nick Pope i USA som fick min AFU-bok härom dagen. Nick och jag har känt varandra sedan början av 90-talet och det var roligt att återuppta kontakten eftersom det var några år sedan sist.

Tog mig in till Söder utan att äta lunch heller. Ska man till tandhygienisten så är det lika bra att skjuta maten till efter det. Och det var roligt att träffa Ayan igen för det var ett tag sedan. Ni kan se henne i full coronautrusting här ovan.

Nu blir det ju inte så mycket pratat med tandläkare och tandhygienister utan man får ju mest lyssna på dem. Men vi hann i alla fall prata lite före och efter. Ayan är duktig och det var skönt att få tänderna genomgångna.

Efter att ha gått tillbaka till bilen skulle jag avsluta den nya Betala P-appen men hittade ingen sådan funktion. Katten vet var den finns eller om de har tagit bort den möjlighet för att tjäna lite extra pengar. Försökte ringa och fråga men kön var drygt trettio minuter så jag gav upp och taxan fick ticka på.

En stund senare var jag på Naturhistoriska för att träffa Dan Holtstam igen och få tillbaka burken med Tierpsmetallen som han hade undersökt. Eftersom Dan är kunnig inom mineral och meteoriter så är det alltid trevligt att prata en stund med honom. Men besöket blev inte särskilt långt. Vi hann i alla fall plocka fram några saker som jag kunde ta bilder på till min kommande bok.

På vägen hem stannade jag till på McD för en burgare, första maten i dag. Sedan styrde jag tillbaka hemåt när Anneli ringde och sa att hon gärna ville bli hämtad någon timma senare eftersom hon skulle gå och simma. Och så blev det. Då hade jag dessutom packat bilen med alla de lp-skivor med klassisk musik som jag inte räknar med att kunna sälja och så åkte vi båda till återbrukscontainrarna på Lövsta och lämnade allt där så att de kan säljas vidare av en andrahansbutik.

När vi kom hem läste jag ett intressant dokument som jag fått en digital kopia av från Dan. Skrivet av ingen mindre än A. E. Nordenskiöld år 1892. Skriften tar upp ett intressant stoftnedfall som ägde rum över flera platser i Sverige den 3 maj det året och detta är något som jag tänker nämna i boken.

Efter att vi ätit röding med potatis till kvällsmat och tittat på ett avsnitt ”Morden i Midsomer” satte jag mig med boken och plitade på i ett av de kapitel som just nu känns lite tunt. Men det kommer att bli bättre!

Efter midnatt ringde Niklas, som bevakat statsminister Stefan Löfvens besök i Västerås i dag, och vi pratade lite om Estonia och annat. Roligt att han får åka ut och bevaka händelser också utanför Stockholm.

Klockan 01.30 stängde jag för natten.

 108 total views