Dagsarkiv: 09 oktober 2020

Kräftor med Anneli

Blandade kräftor.

I kväll blev det havskräftor och flodkräftor och ett gott glas vin för mig och Anneli. Havskräftorna var inte alls dumma, det var ett bra tag sedan någon av oss åt sådana senast. Det brukar ju bli de vanliga från frysdisken – eller i bästa fall svenska kräftor som Gunnar fiskat.

När Markus dök upp efter resan till Karlstad fick han pljeskavica och så satt vi i soffan en stund tillsammans. Han hade fått mycket gjort när det gällde examensarbetet och det var intressant att lyssna till de tester han och hans klasskamrat hade gjort för att undersöka hur ett skaft på en golfklubba ska se ut för att fungera som bäst.

För mig började dagen med en hel del skrivande. Mejlade med Naturhistoriska och Uppsala universitet om uppgifter till boken. Och så pratade jag med en journalistkollega i Värmland som jag senast mötte för ett antal år sedan då vi bevakade Melodifestivalen samtidigt. Det är roligt att känna folk över hela landet och väldigt många har givetvis också hört talas om mig. Antingen genom DN eller också via UFO-Sverige och AFU. Ett bra samtal på många vis.

Och så kom UFO-Aktuellt i brevlådan. Som jag skrev i går så innehåller tidskriften inte något nytt för mig som har gjort den men det är ändå en härlig känsla att få se det man har gjort i pappersform. Det är ingen tvekan om att tidningen håller en hög internationell standard och när jag pratade med Håkan så funderade vi på om det finns så många tidningar kvar i ufobranschen som är äldre.

Många papperstidningar har ju försvunnit och allt fler ger bara ut nätvarianter eller pdf-tidningar. Vilket är rätt trist trots allt. Men det har ju en positiv sida också och vi har diskuterat att göra en pdf-version av UFO-Aktuellt också. Inget bestämt ännu men vi får se.

Dagens bästa nyhet var att en man i Dalsland har skänkt 45.000 kronor till UFO-Sverige som han vill ska användas för att göra Rapportcentralen ännu bättre. Pengarna kom som en överraskning och när jag såg namnet så misstänkte jag att det var en gammal medarbetare inom föreningen. Och så verkar det vara. Fantastiskt givmilt i vilket fall.

Ett av många samtal under dagen gick till begravningsbyrån som har hand om Ernst Linders begravning. Så nu är jag anmäld dit, även för minnesstunden.

Dagens stora hemarbete var damsugning av båda planen. Vi får ju några gäster i morgon så det var lika bra att få det gjort i dag.

Dagens lilla var att ringa och beställa några nya frimärksfickor från Safe Album, som förresten hade slut på de album jag brukar köpa. Inte så bra. Och så har jag sorterat in en massa digitala filer till de externa hårddiskarna.

I säng vid 23 med en god bok.

Lite vanliga kräftor blev det också.

 113 total views