Dagsarkiv: 19 oktober 2020

Hämtar böcker i Solna

Det finns artiklar om ufo i de mest skilda böcker.

Upp i ottan och fick faktiskt med mig Markus till Toyota i Vällingby för att uppgradera bilens dator. Något vi och ett antal tusen andra Toyotaägare fått brev om eftersom det var något programmeringsfel som skulle fixas till. Så det kostade oss inget och allt var gjort på tjugo minuter medan vi satt och väntade.

Nu var det inte för den sakens skull som Markus följde med utan för nästa stopp som var Frösunda i Solna där jag skulle hämta tolv kassar böcker. Så medan jag tog hissen upp till högsta våningen vaktade Markus bilen som vi var tvungna att parkera på en vändplats.

Tolv kassar blev det.

De tolv kassarna innehöll mycket fint som jag nu kommer att kunna sälja till förmån för AFU. Och så Bra Böckers lexikon som ju tar upp både ufo och flygande tefat. När jag kom hem sorterade jag böckerna i garaget innan det var dags att gå in och äta lunch med Anneli och Markus.

Kom i lådan i dag.

När jag tömde brevlådan låg där ett gult kuvert från USA med två nummer av Mufon Journal. Bra, för då får Stefan lite mer att läsa innan han skriver Utblick till nästa nummer av UFO-Aktuellt.

Under eftermiddagen jobbade jag på med boken i tre timmar innan det var dags att ta en paus och åka med Anneli till Coop för att veckohandla. Och även i dag var det dags att gratulera en tidigare arbetskamrat, nämligen Bengt Larsson på Piteå-Tidningen. Som, visade sig, även han var på väg att gå i pension. Det vore kul att träffa Bengt eftersom vi har en del likartade intressen, men det är en bit till Piteå och just nu undviker jag att flyga.

Under dagen fick jag också in en bild på ett föremål i luften som en man hade tagit. Det är alltid svårt att säga vad en suddig fläck kan vara men jag misstänker att det är något litet som far fram ganska nära kamerans lins. Hade det varit ett stort föremål på längre avstånd skulle det sett skarpare ut.

Och även i dag fick jag skriva om planeten Mars på Facebook. Det är många som ser den röda planeten nu och inte fattar vad det är de ser.

Pratade en stund med Anita, ett ufovittne som jag lärde känna för 30 år sedan. Hon undrade över vad som hänt med Ante Jonssons efterlämnade papper och jag kunde bara säga som det var att ingen verkar veta vart de har tagit vägen. Vilket är för bedrövligt givetvis.

Framåt kvällen lagade jag och Anneli Pljeskavica med riven potatis och tre såser som blev smarrig. Tillsammans med Markus rensade vi faten! Jag kan verkligen rekommendera denna bosniska maträtt.

Satte mig vid datorn när Anneli satte sig vid sin. Hon för att lösa Melodikrysset som hon missade i lördags och jag för att svara på sju brev som blivit liggande. När jag satt där och skrev såg jag ett mejl från SUFOI:s Ole Henningsen att deras styrelseledamot och flitige skribent Henning Dethlefsen gått bort bara 53 år gammal. Henning avled i samband med en större hjärtoperation och lämnade sin sista artikel till UFO-Mail nummer 316 dagen före.

Jag träffade aldrig Henning men läste honom ofta och imponerades av hans noggrannhet och sätt att skriva. Det är en stor förlust för den seriösa ufologin att han nu är borta.

Tittade på ett avsnitt ”De 100” och mejlade med en ufolog i Ukraina och en in Brasilien innan det blev det tidigt i säng. Kollegan i Ukraina vill ha en. artikel av mig och den nya bekantskapen i Brasilien ville berätta om en nystartad tidskrift där. Den får jag återkomma till.

 133 total views,  1 views today