Dagsarkiv: 22 oktober 2020

Möte inför Ernsts begravning

Bo, Yvonne och Ann.

Efter lunchtid i dag träffade jag Yvonne och Ann och den präst som ska hålla begravningstalet när Ernst Linder förs till sin sista vila den 13 november. Vi träffades hemma hos Ann och jag fick då möjlighet att berätta om hur Ernst var som person och vad han gjort i sitt liv.

Själv hade jag med mig ett par A4-sidor om Ernst som jag skrev på förmiddagen efter att ha gått igenom en massa papper som han lämnat efter sig. Men kanske främst sådant som kom från mina egna minnen av denne fantastiskt positive och levnadsglade person.

Nu blev han 92 år, vilket är en aktningsvärd ålder, men han hade kunnat tillföra mycket ännu några år. För Ernst tänkte alltid framåt, aldrig bakåt. Ann berättade att personalen på det boende han var på under sitt sista år sa att man aldrig träffat någon lika positiv person. Och dt efter att han fallit och brutit lårbenshalsen!

Markus var snäll och körde mig till mötet. Han hade själv jobbat på Bromma fram till 11.30 och körde sedan hem, plockade upp mig och vände tillbaka till Östermalm och sedan hem igen.

När jag kom till Ann visade hon mig en illasinnad artikel som min stalker skrivit om Ernst där han påstår att jag skulle ”tvinga” Bo, alltså den präst ni ser på bilden ovan, att prata om ufo under begravningsakten. Ann undrade vad det för för galenskap som hon råkat se när hon googlade på ufo och Ernst. Ja, vad ska man säga. Det finns ju inget normalt i att försöka såra efterlevande på det sättet, särskilt inte som mannen som vi ska minnas ägnade en stor del av sitt liv åt ufogåtan. Lågt.

När vi hade pratat klart åkte jag till DN för att jobba. Och som så ofta numera kom dagen att gå i två ämnens tecken: Donald Trumps och coronasmittans. Det råder ingen brist på uppslag att skriva om i dessa två ämnen.

Under dagen lade jag ut en insamling på Facebook för att få in lite pengar till transporten av William Corliss arkiv från USA som ju kommer att kosta AFU en hel del pengar. Är ni intresserad av att delta så gå in på den här länken. Eller swisha direkt till AFU på 123 585 43 69. Varje bidrag är viktigt eftersom AFU inte har någon budget för att täcka transporter.

Vid tidigare tillfällen har jag lyckats få in pengar som har täckt dessa utgifter så vi får väl se hur det går den här gången.

När det blev mat gick jag till La Barca och hämtade entrecôte åt mig och en pizza till Mia. Åt min min ensamhet innan Mia anslöt.

I dag har Anneli tagit tåget till Malmö för att träffa sin bror och hans familj, med har hon Ylva och nu blir de borta några dagar så jag och Markus blir ensamma.

Under jobbkvällen blev det en uppföljning på årets medarbetarsamtal med Pontus. Inga stora saker att ta upp eftersom jag trivs bra på jobbet, men alltid bra att dryfta saker i lite lugn och ro.

Tog mig hem efter 01 och sorterade ett stort antal första dagsbrev som jag ska sälja. Markus var uppe givetvis. Han är en nattuggla. Jag satte mig och jobbade med boken fram till 03.

PS: Eftersom min stalker finner sin livsluft i det jag skriver och suger in varje tecken från den här bloggen (som verkar vara hans enda informationskälla när det gäller ufo) så skrev han givetvis snabbt ett märkligt inlägg om Ernst. Han skriver i tredje person singularis vilket säger en del. Ber han om ursäkt för att han påstått lögnaktiga saker om mig? Absolut inte. Istället kallar han sin anklagelse om att jag skulle övertala prästen att tala om ufo för ett ”missförstånd”. Det är verkligen ynkligt.

 113 total views,  1 views today