Dagsarkiv: 05 januari 2021

Mycket coronajobb och kul bok

På posten i dag.

Träningsvärk. Det är nog dagens främsta minne. För det visar sig att vårt badmintonuppehåll på över en månad har satt sina spår. Enda ”glädjen” är att vännen tefan, som fyller år i dag (grattis!) skriver till mig att han känner samma sak.

Men det är i alla fall skönt att veta att vårt spelande faktiskt gör resultat, för när vi inte har några uppehåll utan spelar på varje vecka (nästan) så känns det aldrig det minsta i kroppen efteråt.

Hemma försökte vi fixa en problematisk kran, som familjen började på redan i går, och även i dag fick vi kalla in Gunnar. Jag var tvungen att åka till jobbet innan allt var fixat men känner inte den minsta tvekan om att allt kommer att vara tipptopp när jag kommer hem.

I övrigt betalade jag räkningar, svarade på mejl och hängde tvätt innan jag satte mig i taxin och plockade fram Sarah Scoles utmärkta bok ”They are already here – UFO culture and why we see saucers” som ger en mycket bra inblick hur amerikansk ufologi fungerar, inte minst Mufon och TTSA, från en oberoende författares perspektiv.

Många av de namn som dyker upp i boken känner jag personligen och för mig är den en bladvändare. Skulle jag få önska något borde alla i UFO-Sverige läsa den här boken. Den sätter också vårt arbete i perspektiv och visar att det jag och många andra står för faktiskt betyder något och har bäring på hur andra ser oss.

På jobbet blev det mycket coronaskrivande. Intervjuade generaldirektören för den finländska motsvarigheten till Folkhälsomyndigheten, en professor på Sahlgrenska och skrev om amerikansk politik. Och så skrev jag om vaccin. Rätt fullt upp.

Kvällens mat.

Därför fick några kamrater gå och handla mat i dag, en 17-bitars sushi, men kollegor på it-avdelningen hade också erbjudit sig så jag beställde en korv med bröd den vägen. Det hela blev en intressant och god kombination. Ni kan se en bild måltiden här ovan.

Under kvällen blev jag också intervjuad av Aftonbladet på nätet. Temat var Harvardprofessorn Avi Loebs nya bok som med sitt kosmiska besökaretema kommer att kittla fantasin. Jag intervjuade Loeb förra året för min egen bok om saker som faller från himlen.

Och i dag kom en bok från min vän och studiekamrat under Journalisthögskoletiden i Göteborg på 70-talet, Bengtåke Carlson, med posten. En väldigt underhållande och trevlig liten sak helt i samma anda som ”Hylands ABC-bok” en gång i tiden. Ni kan se den högst upp i bloggen. Här hittar läsaren små rim som ”Metmasken, den inser risken/att bli för intim med fisken” och skojiga illustrationer av Tomas Karlsson. Boken heter ”Djuriskt ABC för större barn” (Båtdokgruppen) men passar även de lite mindre som ju kan nöja sig med att titta på bilderna medan mamma eller pappa läser högt för sig själv.

Hem efter 01. Tog ner tvätten och stökade runt lite men kom i säng före 02.30. Bra det.

 180 total views,  1 views today