Dagsarkiv: 10 januari 2021

Granen åkte ut trots att vintern är här

Ylva och Anneli lät sig inte avskräckas.

I dag har det faktiskt snöat i flera timmar men det avskräckte inte Anneli och Ylva från att ta sig en långpromenad i flingregnet. Själv höll jag mig inne och jobbade vidare med att förbereda min intervju senare i veckan.

Men trots snön så var granens sista stund räknad och nu åkte den ut. Efter att ha haft en mindre julgransplundring plockade vi ned allt i lådorna märkta ”jul” och bar ned dem i källaren där jag tog mig an en liten städning och faktiskt lyckades frigöra lite plats på en hylla.

Det är lite vemodigt att allt det julfina nu försvinner, inte minst ljusen och lamporna som har spridit trevnad i huset. Nu får de ligga till sig i ytterligare ett år inför julen 2021 som vi alla hoppas ska bli så mycket mera positiv än denna med alla restriktioner, sjuka människor och oro.

Nu har den åkt ut.

För att ytterligare understryka att julen gjort sitt åt vi upp den sista lutfisken till lunch. Jag och Anneli gillar ju lutfisk, Markus passade helt och Ylva nöjde sig med en smakbit.

Under dagen pratade jag en bra stund med personen som hörde av sig i går och ville diskutera ett mordfall med mig. Jag tror nog att jag kan vara till någon liten hjälp där. Hade också en del mejlkontakt med ufologen i Kanada som jag hoppas ska hjälpa AFU att ta hand om en större samling material från en avliden ufolog. Men vi får väl se, det kan vara så att ett lokalt bibliotek är intresserat av att ta hand om böckerna. Inget är klart i vilket fall.

Trodde jag skulle hinna läsa ut  ”They are already here” i dag men har ett kapitel kvar som jag får läsa i morgon.

Fastnade framför en intressant och välgjord dokumentär om 1971 på SVT som både jag och Anneli gillade. Mycket nostalgi givetvis men också väldigt mycket som vi hade glömt. Sevärd om ni har rötterna i 70-talet och det har vi ju.

Blev faktiskt ett avsnitt ”Morden i Midsomer” också innan jag hamnade framför datorn.

I säng efter 01.

 129 total views