Dagsarkiv: 14 januari 2021

Tegnellintervjun ute och intervjuad själv

I dag publicerades min långa intervju med Anders Tegnell på nätet men först efter att jag jobbat flera timmar på förmiddagen med att dela upp den i fyra versioner. En på 8.000 tecken för papperstidningen, det blir ett uppslag i DN i morgon, en lång version för DN.se (som ni kan läsa här) och två kortare artiklar som hör ihop med den längre.

Det tar ett par timmar att göra detta, inte minst då jag dessutom fick nöjet att vara med i direktsändning i Radio Skaraborg under förmiddagen och intervjuades på band av svenska Yle via Whatsapp strax efter lunch.

Radio Skaraborg är det alltid ära att få vara med, inte minst eftersom de alltid presenterar mig som Mariestadsbördig. Intervjun grundade sig på den intervju som TT gjorde med UFO-Sveriges Johan Gustavsson i samband med att vi publicerade årets rapportsammanställning. Bra frågor och gott om tid att få berätta om den rapport från 2018 som nu har fått ufostatus. En av de få under senare år.

Yle, som sänder från Finland men på svenska, ville prata om de nyligen släppta CIA-dokumenten som publicerades av John Greenwald på Black Vault och som alla nu kan läsa. Men också om att det amerikanska försvaret i sommar kommer att publicera sin utredning om ufoiakttagelser gjorda av amerikansk militär.

Jag passade givetvis på att nämna UFO-Sveriges rapportsammanställning också där och den 15 minuter långa intervjun kommer att sändas om några dagar.

Förutom ufointervjuer och Tegnellskrivande så ägnade jag en stund åt att tillsammans med min skyddsombudskollega Hans Arbman jobba fram en enkät som vi ska skicka ut till samtliga medarbetare. Efter lite kort bollande så skickade vi det vidare till redaktionsledningen och snart kan vi få ut den till hela redaktionen.

Rätt fullmatat fram till lunch och en stund därefter.

På jobbet var det corona och Trump i vanlig ordning. Rätt mycket att skriva även där. Kom mig i alla fall iväg till Wang Sushi för en 17-bitars som smakade lika bra som vanligt. Men vägen dit och hem var isande kall med snålblåst och snöglopp. Fick sällskap av Mia vid matbordet på DN när jag väl var tillbaka.

Under kvällen pratade jag en bra stund med en person inom kulturvärlden som har planer på ett väldigt spännande projekt. Det håller jag tummarna för ska bli så bra som möjligt.

Hem en stund efter midnatt.

 101 total views,  1 views today