Dagsarkiv: 15 januari 2021

Gott om avstånd

God distans.

I dag var det dags att få däng i badminton igen men Stefan och jag hade rätt kul i alla fall och det kändes fint att rusa runt en timma och jaga boll. 7–15, 9–15 och 14–16 visade ändå att jag förbättrade mig längs vägens gång.

Något problem med att hålla avstånd hade vi inte som ni kan se på bilden ovan. Även omklädningsrummet var ganska ökenlikt. Och att hålla kropp och skalle igång är värt rätt mycket.

Innan jag gick till jobbet pratade jag med Tobias Lindgren som gör vår sajt ufo.se. Bad honom se till så att UFO-Sveriges statistik för 2020 lades in under ”Nyheter” också och det fixade han.

Och så skottade jag snö. Med spett och spade! För den snö jag ville ha bort låg i ena hörnet av utfarten och hade tryckts dit av en kommunal snöröjare och sedan förvandlats till is. Höll på en bra stund innan jag uppnådde syftet med arbetet.

I dag publicerade DN min Tegnellintervju också i papperstidningen och i morgon kommer en fortsättning och senare i helgen del tre. Tror aldrig att vi har haft en intervju uppdelad på det sättet tidigare.

Fick orsak att ringa upp Anders Tegnell igen under kvällen då det visade sig att Pfizer tillfälligt minskar antalet doser som skulle ha levererats till Sverige (och andra länder) med 25 procent eftersom man bygger om fabriken för att kunna producera ännu fler under februari.

Under dagen har jag jobbat lite med att testa en ny app som vi skyddsombud ska använda för att ställa frågor till alla medarbetare. Den siktar främst in sig på dem som jobbar hemifrån och vars arbetsmiljö vi vet väldigt lite om. Det här är ett initiativ som kommer från oss men som har redaktionsledningens fulla stöd.

Maten hämtade jag och Björn på Rosa Drömmar och det blev Drömburgare med pommes. Riktigt bra som vanligt.

Pratade en stund med en man som varit med om många ovanliga händelser men eftersom han ringde mig lite olämpligt på jobbet kom vi överens om att jag skulle återkomma till honom under nästa vecka, för då är jag ledig. Ja, jag går på semester i dag och kommer åter till DN den 1 februari. Känns väldigt konstigt men jag måste ta ut lite gammal semester innan det brinner inne och kommer ut i pengar.

Min käre badmintonpartner Stefan tipsade mig om en artikel på SVTY.se om ett vackert molnhål som observerats i Skåne. Titta gärna på det! För även om SMHI ger en förklaring till det så är det inte fullt förstått hur det går till när dessa naturfenomen uppstår. Många misstänker att det har med flygplan att göra.

Under dagen var jag i kontakt med podden ”Sekter” som jag ska vara med i lite senare i januari. Det blir väl femte gången tror jag. Eller sjätte. De uppskattar min medverkan och skickade till och med fina blommor före jul som tack för året som gått.

Strax efter 01 hade jag städat av skrivbordet och kunde ta mig hem. Där blev det macka och så betalade jag transporten från Florida. Så nu kan den genomföras.

 112 total views,  1 views today