Dagsarkiv: 20 januari 2021

Europamöte och prat med Anders x 2

EuroUFO-mötet.

Har jobbat på några timmar för att få till en presentation på mindre än fem minuter som jag skulle hålla i samband med ett digitalt möte med styrkommittén i EuroUFO-gruppen under kvällen. En grupp som försöker fungera som en kontaktyta mellan grupper över hela världsdelen och där jag sitter med i kommittén.

Men framåt 10.30 tog jag bilen till Komethallen för att spela badminton med Stefan och där var det lika tomt som det brukar. Vi var länge ensamma både i omklädningsrummet och i hallen. Men sedan dök det upp ett par till.

Turligt nog slapp jag få däng för tredje matchen i rad så nu står det 1–2 efter 13–15, 15–8 och 15–11 där det som vanligt svängde en hel del. Bra för flåset var det definitivt eftersom vi båda var ordentligt trötta redan i början av tredje set.

På vägen hem hämtade jag pizza och rulle till mig och Markus på Skälby pizzeria eftersom Anneli redan hade ätit.

Hade ett långt Zoomsamtal med Anders Berglund också som handlade om lite framåtblickande frågor och sedan ett vanligt telefonsamtal med Anders Liljegren om kvällens EuroUFO-möte som till slut samlade 25 personer mellan klockan 21 och midnatt. Ni kan se några av dem här ovan.

Jag känner de flesta i gruppen, inte minst Edoardo Russo som leder den, och givetvis Vicente-Juan Ballester Olmos. Men också Patrick Ferryn, Maurizio Verga, Gilles Munsch, Hansjurgen Kohler, Isaac Koi och Jochen Ickinger är sådana jag har kontakt med eller har träffat. Förutom jag själv från Sverige var också Johan Gustavsson med och lyssnade. Och Ole Henningsen dök upp efter två timmar.

Belgiska Cobeps statistik.

Det här är en grupp av vetenskapligt orienterade ufologer som besitter stor kunskap och på många sätt arbetar som vi gör i UFO-Sverige. Flera av dem hade också få observationer som fått beteckningen ”ufo” under 2020, däremot desto fler misstolkningar av exempelvis Starlinksatelliterna och Venus.

För min del gav jag en fem minuters power point-presentation om UFO-Sverige och AFU. Jag vill gärna ta chansen att berätta lite mer kring hur vi arbetar för även om alla självklart känner till AFU så fick jag nu en chans att uppdatera dem om vad vi gör just nu och hur det går till när vi räddar ett arkiv. Där tog jag FSR som exempel.

Vi kom fram till flera bra saker som nu kommer att omsättas i praktiken. Inte minst rörande hur vi ska nå ut med det vi gör och hur webbplatsen ska kunna bli aktuellare.

Under dagen har jag också fortsatt arbeta med fallet från Botkyrka och nu lyckats fastställa exakt plats för varifrån bilderna togs. Nu gäller det också att fastställa tidpunkten vilket jag hoppas göra i morgon.

Fick också en fråga från John Hanson i Alvechurch som undrade om jag hade en bild på Denis Plunkett och hans fru Maureen. Och det hade jag givetvis eftersom jag träffade paret flera gånger innan Denis gick bort. Det känns alltid bra att kunna hjälpa ufologer i andra länder.

Under dagen fick jag också en fråga från en Round Table-grupp som anlitat mig förut och tyckte att det var bra. Två gånger till och med. Nu ville de ha mig att hålla ett föredrag över nätet den 25 mars och det passade fint eftersom jag är ledig då.

I säng före 01.

 102 total views,  1 views today