Dagsarkiv: 21 januari 2021

Återbesök och fortsatt ufojobb

Kant skrev om hur han tänkte sig varelser på andra planeter.

Har mest hjälpt andra med saker i dag vilket nog är det jag gör mest. Men jag har också satt Tobias Lindgren i arbete och bett honom att göra en karta som handlar om den observation av ett lysande föremål över Botkyrka som jag, Johan och Kenth jobbat med i några dagar.

För egen del har jag gett en hjälpande hand till Mats Nilsson som ville läsa ett kapitel i en av mina böcker som jag plåtade av och mejlade över. Han behövde läsa det för något han jobbar med för nästa nummer av Rapport-Nytt. Och så blev jag ombedd att skriva en kortare artikel om AFU för tidskriften Menneske & mysterie som jag nämnde i bloggen härom dagen. Det fixade jag under kvällen.

Pratade också med Anders Berglund och skickade honom ännu en bild som han behövde till sitt föredrag på söndag men där ska jag försöka hitta ytterligare några som han letar efter.

Hubbleteleskopet.

Under dagen fick jag också veta att SVT kommer att sända ett program om Hubbletelskopet den 1 februari i Vetenskapens värld och fick möjlighet att titta på den i förväg. Den verkar klart intressant så jag kommer att skriva en bit om filmen i min DN-blogg. Historien om teleskopet är verkligen värd att titta på.

13.20 var det dags för återbesök på Danderyds sjukhus för att kolla hur operationen har gått. Och det såg bra ut sa min läkare som sprutade in bedövningsmedel och sedan följde upp med att köra in långa instrument en bra bit upp i näsborrarna. Så snabbt att bedövningen knappt hann verka men den kom fem minuter senare och kände mest konstig.

Skönt i alla fall att allt hade läkt på rätt sätt och nu blir nästa återbesök i april.

På vägen till Danderyds sjukhus plockade jag upp två paket på Skälby lovs. Det ena lite fler frimärksfickor och det andra boken ”Himlens allmänna naturhistoria och teori” av Immanuel Kant i en första svensk översättning som jag beställt via Bokbörsen för några dagar sedan. Jag fick tipset om boken av vännen Johan A och det som lockade var ju Kants beskrivningar av hur han tänkte sig varelser på andra planeter i solsystemet.

Bokade också en tid med en kvinna som ville intervjua mig i en podd i nästa vecka. Den ska handla om ufo och det ska bli roligt att prata med henne. Och så skickade jag liter bilder och en text om mig själv till Brent Raynes som intervjuade mig för ett para dagar sedan. Brent hade bett om en kort biografi och nu fick han den.

Framåt kvällen lagade jag och Anneli mat tillsammans som blev närmast lunchlik med blodpudding, vita bönor, bacon och ägg. Men det smakade alldeles utmärkt tycke alla tre. En stund i soffan med ”Antikrundan” och sedan också Anders Hansens fantastiskt intressanta serie om hjärnan som är snyggt gjord och väldigt lärorik.

För er som är intresserade av vad Robert Bigelow egentligen funderar över, förutom ufo då, så rekommenderar jag en artikel i New York Times som jag fick tips om från en vän. Bigelow har ju haft en enorm inverkan på amerikansk ufologi och på det som har hänt när det gäller Pentagons inblandning.

Kan också rekommendera en artikel på The Debrief som tar upp det senaste kring USA:s nyvaknade intresse kring ufofrågan.

Därefter blev jag kvar vid datorn för lite jobb, bland annat översatte jag en del ur ett kapitel från en av mina böcker till engelska eftersom Brent Raynes bad mig. Kom i alla fall i säng före 01.

 142 total views,  2 views today