Dagsarkiv: 22 januari 2021

AFU tor i ösregnet

Jag, Carl-Anton och Anders.

Gick upp tidigt för att köra till AFU 08.15 och på vägen plockade jag upp Carl-Anton. Målet var att lämna några kassar med böcker, tidskrifter och annat och hämta med mig en låda med senaste numret av UFO-Aktuellt. Dessutom hade Gunnar Karlsson lämnat tre kassar med böcker till mig som jag ska sälja till förmån för arkivet.

Carl-Anton hade med sig några kassar till mig med gamla Allers och lite böcker.

Vi stannade inte länge men hann i alla fall prata en del med Anders och Tobias som satt och jobbade i ett hörn. Också Sven-Olov var där men vi höll distans den korta stund vi var samlade. När de skulle äta lunch var det dags för mig och Carl-Anton att köra hemåt i det fortsatta ösregnet. Men först ett stopp på Max drive thru för att få något i magen och så satt vi kvar i bilen och åt.

När jag var kvar på AFU ringde en journalist på en tidning i Vaxholmstrakten och gjorde en intervju om händelsen där 2018. Alltså det fall som 2020 fick en ufobeteckning och som har väckt en del uppmärksamhet. Vi pratade en kvart och när jag kom hem hade jag fått artikeln mejlad och kunde lägga till lite i lugn och ro.

Med mig hem hade jag ett julkort från Busty Taylor i Andover som hade postats till mig men på AFU:s adress. Roligt att höra ifrån denne mesta cirkelplåtare. AFU har skannat ett stort antal av hans flygbilder av cirklar men vi har mer att hämta från honom.

Markus i rensningstagen.

Markus höll på med en större avloppsrensingsinsats när jag kom hem och det var riktigt bra att få det gjort.Jag brukar alltid rensa avloppet från handfatet i badrummet men det på lilla gästtoan har vi lämnat där hän ett tag nu. Men efter Markus jobb så blev det som nytt det också!

Red velvet cake.

Anneli å sin sida hade gjort en kaka på Markus inrådan. En kaka som han hade ätit i USA vid flera tillfällen när han gick på skolan i Georgia. Den heter Red velvet cake och ni kan se den här ovan. Jag som fick nöjet att smaka på glasyren och små bitar från kanten av kakan kan bara säga att den smakade himmelskt gott!

Under kvällen fick jag ett samtal från Ingvar Damm i UFO-Sverige som i sin tur hade fått ett samtal från en man som hade hört mig på radio nyligen. Oklart vilket program det kan ha varit men där hade jag i alla fall sagt att vi också är intresserade av äldre rapporter.

Nu berättade mannen att en släkting till honom sett något mycket märkligt i början av 60-talet, något som lät som en mindre spökraket. Och han skulle se till så att släktingen skrev ned händelsen och skickade in. Jag sa till Ingvar att jag väldigt gärna ville prata med släktingen sedan också för så intressant lät det eftersom observatören hade sett ”raketen” navigera på ett mycket märkligt sätt.

När vi alla tre var lediga gjorde vi en smarrig pizza där degen blev perfekt och toppningen med bacon, lök, ost, ägg och champinjoner mycket lyckad. Markus är numera förste pizzabagare här hemma men vi hjälptes alla åt.

Allers nummer 17, 1949.

Tittade på ”På spåret” med Anneli och sedan gick jag igenom en stor bunt med Allers från 1949–1950 som jag fått av Carl-Anton. Hittade en hel del spännande, inte minst en serie berättelser om övernaturliga upplevelser som läsarna skickat in. Och så den här häftiga artikeln om att det visst kommer att gå att resa i rymden från Allers den 24 april 1949 som Carl-Anton uppmärksammade mig på.

Innan kvällen var slut tittade jag en stund på slutet av Sveriges VM-match mot Slovenien i handbolls-VM på datorn. Spännande som alltid och väldigt bra gjort av Sverige att klara oavgjort.

Det blev lite mejlsvarande också innan det var dags för sängen och en bok.

 173 total views