Dagsarkiv: 25 januari 2021

Dubbla poddar och källarinsats

En rätt välmatad dag även med mina mått mätt där jag var med i två poddar, en svensk och en från polen. Men också några timmars jobb i en källare för att hjälpa Ernst Linders släkting Ann att rensa och hitta saker efter Ernst. Och en del annat.

Ska jag börja från början så tog jag mig upp vid 09 och då satt Anneli och jobbade. Själv tog jag mig an en del mejl och en del DN-jobb som har med mitt skyddsombudsarbete att göra. Ute snöade det och SMHI hade varnat för mycket snö i Stockholm så när jag tog bilen in till stan packade jag med en snöskyffel, ifall att.

Jag hade bestämt tid med Ann till klockan 11 men det visade sig vara fullständigt omöjligt att hitta en parkering. Tror jag snurrade runt i 25 minuter innan jag gav upp och ställde en bra bit bort.

Ann i källaren.

Ann har haft covid och bär fortfarande på antikroppar så det kändes säkert att jobba tillsammans med att tömma källarförrådet. Vilket tog ett par timmar. En hel del av sakerna var efter Ernst och vi hittade bland annat flera lådor diabilder från hans resor till Grekland och Afrika som jag fick ta med. Jag fick också en del annat som kan gå att sälja till förmån för arkivet.

När vi hade burit upp allt från källaren hämtade jag bilen och ställde den med varningsblinkrarna på, med en lapp bakom vindrutan och bakluckan öppen så att de många p-vakter som sveper runt i området skulle ha förståelse för att vi behövde stå så i några minuter.

När jag körde hem hade jag bilen fullpackad och ägnade sedan ett par timmar hemma åt att sortera och gå igenom allt från gamla kartor från första världskriget, barnböcker och så alla bilderna. Det hade snöat en hel del under de timmar jag varit borta men inte den katastrof som jag hade fruktat. Markus skottade i alla fall en del av uppfarten.

Markus skottar.

På vägen hem hade jag plockat upp en Husets pizza på Skälby pizzeria och sedan åt jag den framför teven innan jag och Markus tömde bilen på allt.

Klockan 16 var det dags för min första poddintervju för dagen, en svensk som handlade om ufo med utgångspunkt i en film från Malmö som med stor sannolikhet visar en grupp måsar som lyses upp av stadens ljus när de flyger i olika mönster. Men mesta tiden gick åt till att prata om själva fenomenet, mitt eget intresse och AFU plus UFO-Sverige. Det tog lite drygt 30 minuter men kommer att klippas ned.

My intervjuade mig.

Jag konstaterade att det gäller för oss som undersöker rapporter att inte blanda människors vittnesmål med våra egna tolkningar av det vi hör. Risken är stor att beskrivningar av fenomen och varelser hamnar i fack där de inte borde vara i så fall.

Efter att ha ätit kvällsmat, raggmunk och fläsk signerade Anneli och Markus, var det dags för den andra podden för dagen. Nu var det Joanna Pilatowicz från Polen som stod för frågorna och den här podden spelas in live, den kommer alltså inte att klippas. Lång blev den då vi höll på i 1 timma och 45 minuter.

Joanna.

Senast jag var med Joanna var den 4 maj 2020 och då hade hon inte många lyssnare. I dag är det 11.000 som följer hennes Youtubekanal. De flesta från Polen. Men intervjuerna görs på engelska. Eller snarare samtalen för det är så det blir och vi pratade om AFU, observationer av varelser, människans roll som observatör och upplevare och massor av annat.

Och så gjorde Joanna ”misstaget” att ta upp vaccin. Något hon ångrade efteråt. För jag tycker att folk ska ta vaccinerna och jag tror inte att de är farliga. Och det sa jag väldigt tydligt. Enligt Joanna var vaccinmotståndet utbrett i Polen och nästan alla som hörde av sig till henne var klara över att de inte skulle ta något vaccin.

Det ska bli intressant att se vilka reaktioner mina uttalanden kommer att ge. Jag tyckte lite synd om Joanna som nu säkert kommer att få en del kritik.

Så snart jag avslutat podden ringde ett par kvinnor från Umeå och ville bilda ufoförening där. Vi pratade en bra stund och jag lovade att återkomma efter att ha diskuterat detta med styrelsen.

Fick också ett mejl från vännen Klaus i Danmark som ville ha hjälp med några skanningar av material som Henry Kjellson skrivit så framåt 23 plåtade jag av ett stort antal sidor ur Industria och mejlade till honom.

Ett annat mejl som krävde lite jobb kom från en ufolog i Kanada som ville veta hur han ska göra med alla lådor ufomaterial som han nu samlat ihop. Vilka storlekar passar att skicka sakerna i? Måste han köpa nya? Är det okej att hämta dem i Torontoområdet?

Jag tog tag i frågorna och summerade dem för att skicka till det transportföretag vi använder. Samlingen vi hoppas få innehåller massor av spännande material, bland annat Errol Bruce Knapps papper.

Under dagen hade jag också fått ett tips om en nyhet som det är embargo på till 08.00 i morgon. En bra rymdnyhet. Så jag ringde en expert och fixade några bilder och sedan kontaktade jag jobbet. Vid 23.30-tiden, efter Guldbaggegalan, skrev jag klart artikeln och lade in den i vårt publiceringssystem med bilder och allt. Nu kommer den att gå ut på DN.se i morgon bitti.

Innan dagen var slut hjälpte jag en kille som ville titta lite närmare på bilden av ”lejonet Elsa” som rapporterades i Finland för ett antal år sedan. Jag tar ju upp händelsen i min bok ”Det okända”. Skickade en kopia av bilden till killen.

Och så hjälpte jag Ann med bilder som jag tog i källaren i dag. Klockan 01.15 var jag nästan klar då Markus kom in för att säga godnatt. Inte ofta man får uppleva det! Jag brukar alltid vara i säng före honom.

 202 total views