Dagsarkiv: 27 januari 2021

Fin bok i lådan och hårddiskstädning

Aarsleffs bok.

I dag fick jag Klaus Aarsleffs fina bok ”Mysterier fra rummet” i brevlådan signerad av författaren själv. Jag fick den i utbyte mot min egen om AFU. Bokens underrubrik är ”på rejse i det ukendte” och den tar upp bland annat ufo, liv i rymden, science fiction, Setiforskning och mycket annat som intresserar mig och många. Boken som också innehåller en dvd kom ut 2008 och kommer att hamna på AFU när jag har läst den.

I dag var det åter dags för badminton och som senast var det väldigt ödsligt på banorna intill oss, liksom i omklädningsrummet. På golfsidan var det desto fler, i alla fall om man ska döma efter kön till kassan där golfbagar vare legio.

Matchen gick lite upp och ner, som vanligt, där jag vann första set med 15–6 för att förlora andra med 6–15. Avgörande blev en tuff fajt där jag fick se mig besegrad med 13–15. Men alltid kul att rusa runt en stund.

Under förmiddagen hade jag fått ett meddelande från jobbet där vår vetenskapsredaktör undrade om jag ville skriva om en ny forskarrapport som handlade om Djatlovpasset. Och det ville jag ju. Så under eftermiddagen, sedan jag och Markus ätit kebabrullar som jag plockat med mig efter badmintonen, ägnade jag två timmar åt att läsa rapporten och skriva om den.

Det är embargo på texten fram till klockan 17 i morgon då ni kommer att kunna läsa om den på DN.se.

Jag och Markus gjorde en insats och plockade ut alla hårddiskar från NAS:en och gjorde rent dem med tryckluft. Det hade samlats en hel del damm inne i burken. Dessutom har servern börjat bli full så jag måste byta ut en av hårddiskarna till en 2T-variant. Gick ut på en chatt som Netonnet har för att få svar på några frågor men trots att det var min tur och att jag fick ett trevligt meddelande från ”Emil H” (”Hej, hur kan jag hjälpa dig?”) så svarade han aldrig trots att jag väntade i en halvtimma.

Under eftermiddagen ringde jag upp en kvinna som varit med om en intressant observation inte långt från Engsö. Enligt vad hon berättade hade hon och hennes då 8–9-årige son sett ett stort diskusformat föremål med lampor runt kanten som alla blinkade i svit från en bil för drygt tio år sedan.

Observationen var kort men kvinnan gav ett mycket gott intryck och kommer nu att skicka mig en karta och en teckning. Tyvärr ville inte sonen tala med mig men han tillät att mamman skickade en kopia av deras chatt som hon drog igång med honom i dag och där bekräftar han det som hänt men utan detaljer.

Jo, en sak. Han säger att han såg föremålet flyga iväg. Det hade jag velat höra mer om.

Fick en ny förfrågan om att hålla ett föredrag framåt hösten. Kul! Bara att hoppas att allt är normaliserat igen då så att det går att genomföra. Digitala föredrag i all ära men det är mötet med en publik som är det roliga med att prata.

Anneli lagade en god lammfärspaj som smakade riktigt bra. Det brukar det göra när Anneli lagar mat. Och som vanligt blev det över till en matlåda.

Sedan svarade jag på ett gäng mejl, hjälpte Håkan B med en bild på Ingvar Damm som han behövde till en artikel i det kommande numret av Rapport-Nytt, skrev en längre blogg för DN.se om ett kommande program om Hubbletelskopet på SVT (den 1 februari), betalade räkningar, hade en del kontakt med några ufologer i USA och så hängde vi tvätt.

Men det blev också handboll där jag och Anneli såg Sverige spela ut Qatar och därmed ta sig till semifinal i VM. Inte illa av ett lag som nästan inte har tränat tillsammans och dessutom består av mängder av nya spelare. Snyggt!

När vi ändå satt i soffan tittade vi på det tredje avsnittet av ”Tunna blå linjen”, eller faktiskt det andra eftersom vi hade råkat se del tre av misstag innan vi såg tvåan.

Det blev tidigt i säng. Ska spela in podd i morgon och behöver läsa på lite. Så upp i hyfsad tid för att göra det.

 143 total views