Dagsarkiv: 28 januari 2021

Podd med Alex och bokhämtning

Sista podden.

Trist men allting måste få ett slut och i dag gjorde jag min sista podd tillsammans med duktige Alex Letic som numera jobbar på SVT och därmed inte kan fortsätta jobba med podden ”Sekter”. Vi har gjort fyra poddar tidigare om jag minns rätt och i dag handlade det om Stiftelsen Verklighetens Center i Vuollerim.

Podden sänds av Spotify och är Sveriges femte mest lyssnade vilket är stort.

Upplägget var lite annorlunda den här gången mot de tidigare. När jag hade hittat parkering gick jag till studion på Hantverkargatan och släppte in mig själv. Istället för att hitta gänget som gör podden sittande vid fikabordet där de brukar vänta så satt Alex på sin plats i studion gömd bakom en skiva plexiglas. Producenterna satt i sitt rum med glas emellan och det var så nära jag kom folk i dag.

Inspelningen tog en knapp timme och när jag skulle gå fick jag skriva mitt namn på väggen bland andra som varit med och spelat in här. Dessutom skickade gänget med en semla som jag fick plocka ur kylskåpet och den blev min lunch när jag sedan satte mig i bilen.

Det är inte alldeles lätt att äta semla utan ett fat men som tur var hade jag hushållspapper i handskfacket. Är i alla fall glad att ingen såg mig.

Sedan körde jag genom snöyran mot södra Stockholm. Och det var inte utan att jag var lite orolig att SMHI:s prognos om 20 centimeter snö skulle slå in. Hade packat med en skyffel i bagaget ifall att.

Gabriel.

Men även om det fortsatte snöa resten av dagen så blev det aldrig några problem och när jag kom fram till Gabriel så var det lätt att parkera och sedan bar vi ut tre flyttkartonger och några kassar med böcker. Ett stort tack till Gabriel!

Nina.

Nästa anhalt låg lite längre in mot stan och nu var det åter min tidigare arbetskamrat Nina som hade samlat ihop ytterligare böcker och så några kassar skivor. Den här gången var det inte städdag så det gick att parkera på gatan inte långt från hennes port. Ett stort tack även till Nina!

Hemma gick jag igenom det hela och sedan lagade jag hamburgare till familjen.

Har haft kontakt med ufologen Richard Heiden i USA som ville att jag skulle skicka några UFO-Aktuellt han saknade och med Chris Aubeck i Spanien.

Medan jag snurrade runt i Stockholm frostade Markus och Anneli av lilla frysen i köket och i morgon ska vi ta oss an boxen i källaren. Det har ju äntligen blivit minusgrader ute så att det är möjligt.

Tittade på ”Antikrundan” med Anneli, som alltid är intressant och bra underhållning, men framför allt Anders Hansens superintressanta serie om hjärnan. Ser ni inte redan på den, så gör det. I dag handlade det om minnet och alla problem som finns med det. Alla brister och möjligheter att minnas fel.

Det var som en kurs för fältundersökare och jag hoppas att alla ufointresserade tittade. För känner man inte till dessa brister är det lätt att tro att vårt minne är som en bandspelare. Det är det inte.

Kom i säng före 01 efter en massa kanslijobb. Tar mer än en timme om dagen att hålla ordning på allt som ramlar in.

 113 total views