Dagsarkiv: 03 november 2021

På filminspelning av ”UFO Sweden”

Hela UFO Sweden-gänget har precis hållit styrelsemöte.

Vädret var grått och trist när jag plockade upp Carl-Anton i Nyköping och sedan bromsade in utanför AFU i Norrköping den här onsdagsmorgonen. Jag hade startat före 09 och fått hyfsat med sömn trots en kort natt. För klockan 12 skulle vi träffa Crazy Pictures-gänget i deras lokaler i Norrköping och innan dess skulle vi ha hunnit ta snabbtest för att kolla att vi alla var friska och krya och inte bar med några coronavirus.

Testet gjordes hos en läkare som filmbolaget använder för det finns inget värre än att behöva stoppa en filminspelning till följd av yttre påverkan som faktiskt kunde ha förhindrats.

De sex första testen visade att vi var friska och sedan även det sjunde.

Nu fick vi alla grönt ljus, jag, Carl-Anton, Tobias, Anci, Anders, Barbro och Peter, så det var bara att ta bilarna och köra till inspelningsplatsen.

Det handlar alltså om filmen ”UFO Sweden” som har premiär till julen 2022 och som kom till efter att Crazy Pictures inspirerats av UFO-Sverige och av AFU. Det känns inte illa alls! Och förutom att de använder sig av begrepp som ”fältundersökare” och en variant på vår logga i samma färger så har AFU ställt upp med en myriad av pärmar, papper och prylar som nu används för att bygga upp en föreningslokal i Crazys källare.

Jesper Barkselius som spelar Lennart Svahn.
Inez Dahl Torhaug som spelar Denise.

I veckan har teamet filmat scener som utspelar sig just i föreningslokalen och det var detta vi fick vara med om under några timmar i dag. En del av inspelningen kunde vi följa genom en kamera som sände till ett konferensrum en trappa upp men vi fick också möjligheten att gå ned och prata med hela gänget och ta egna bilder i en paus i filmandet.

Lite längre ned i bloggen kan ni se en del klipp som jag tog under besöket.

Ljud och bild övervakas från en plats utanför möteslokalen där scenen filmas.

Jag hann prata en del med Inez Dahl Torhaug som spelar Denise och Jesper Barkselius som spelar Lennart Svahn i filmen. Inez, som bara är 17 år, kom lite för tidigt till sin scen så hon satte sig hos oss sju medan vi åt vår lunch.

Albin Pettersson, som tog hand om oss under några timmar visade oss också ett antal klipp från själva inspelningen och det var roligt att höra om alla problem som teamet hade fått lösa längs vägens gång. Havererade bilmotorer, fellackade fordon och apparater som inte ville fungera var bara några saker som de fått fixa. Och det snabbt.

Nu ser vi verkligen fram emot att få se det färdiga resultatet!

Föreningslokalen tagen från AFU modell 1996.

Innan vi lämnade Norrköping lämnade jag ett antal kassar med böcker och tidskrifter till AFU, det mesta från Rolf Ejvegårds samling. Carl-Anton hämtade också några kassar med böcker som jag har skrivit ur UFO-Sveriges och AFU:s lager. Parthenon har nämligen rea på hela sitt utbud och mina böcker har gått väldigt bra, säger Carl-Anton.

Under dagen hade jag också ett långt och bra samtal med en forskare på en högskola i Sverige. Han är mycket intresserad av såväl ufo som av Avi Loebs Galileoprojekt och vi kom överens om att ses för att prata mer.

Ringde också och pratade med Lu Ejvegård igen eftersom hon hittat lite fler exemplar av Värld och Vetande och det visade sig att vi saknade några av numren från 1989. Det är alltid lika uppfriskande att prata med Lu!

Äntligen hemma igen hade Anneli gjort suverän karré som vi åt medan vi pratade i kapp oss kring vad som hänt under dagen. Sedan ringde jag Anna B i Umeå och grattade henne på födelsedagen, det blir ju inte så ofta vi pratas vid men det är viktigt att komma i håg sina kamrater från Luleåtiden.

Undertecknad, Carl-Anton, Anders, Barbro, Anci, Tobias och Peter framför det som ska likna AFU.

”Kastanjemannen” blev så spännande i kväll att vi tittade på två avsnitt men behåller det sjätte och sista till i morgon.

När vi satt kvar i soffan efteråt ringde Calle Bergstrand, som driver sajten och Facebooksidan ”Norrsken Sverige” och sa att om tio minuter skulle det komma ett häftigt norrsken, det hade han sett på satellitdata. Jag höll kontakt med Calle som befann sig i Visby och snart kunde han se de första tecknen komma. Efter en stund sände han live på Facebook och det var inget dåligt norrsken som solen bjöd oss på.

Jag skrev en artikel, ringde jobbet, och fick sedan också en bra bild som jag kunde lägga in i artikeln från Calle. Här i Järfälla var det givetvis mulet och när jag ringde Mats och Håkan som är i Krokek visade det sig vara lika illa där.

Framåt 01 var jag klar med allt och hoppade i säng.

Loading