Dagsarkiv: 05 november 2021

Skriver föredrag och gäster från Örebro

Claes, Åsa och Clara på middag hos mig och Anneli.

I dag har jag suttit några timmar och jobbat på mina föredrag som jag ska hålla i Mariestad den 14 november och i Kristinehamn den 15 november. Det ska bli riktigt kul att komma hem till Mariestad och möta en publik igen, det var ett tag sedan. Det var faktiskt 2018 som jag höll ett föredrag där senast. Den här gången är det gruppen ”Nygatan 17” (ett arbetsnamn, de har inte funderat klart över namnet än) som har bett mig komma och jag kommer helt följdriktigt att hålla mitt föredrag på den adress.

Ni kan läsa mer om det på Facebook.

Nygatan 17 är stans gamla stadshus där jag har tillbringat många timmar under min tid på Mariestads-Tidningen för att intervjua politiker och tjänstemän. Platsen för föredraget, som handlar om ufo med lite specialinriktning på fall runt Mariestad, blir Vänersalen och jag startar klockan 18 nästa helg alltså.

Föredraget i Kristinehamn blir på biblioteket på Tullportsgatan 13 och ni kan läsa mer om det arrangemanget på Kristinehamns kommuns sajt. Jag skulle ha varit där redan för ett år sedan men pandemin ställde till det. Det ska bli riktigt kul att komma dit också eftersom jag aldrig tidigare hållit ett föredrag i Kristinehamn, men en rad andra på olika håll i Värmland.

Ljus för våra bortgångna föräldrar.

Under dagen har jag och Anneli städat och dammsugit eftersom vi har gäster över natten. Claes, Åsa och Clara kommer från Örebro och då vill vi ha det fint! Anneli stack också iväg till Järfälla kyrka och tände ett par ljus för våra bortgångna föräldrar, Lennart, Elsie och Ingemar.

När jag var klar med mitt städande ringde jag till Bosse i Karlsborg som fyller 63 i dag. Bosse är min äldsta kompis och jag är riktigt glad över att vi fortfarande kan hålla kontakten. Vi pratade en bra stund men eftersom vi snart ska ses så lämnade vi mycket osagt också.

Har också pratat med ett antal i UFO-Sveriges styrelse eftersom vi har möte i Norrköping på söndag. Fick förresten ett bidrag på 500 kronor till AFU från en medlem i Bredbyn i dag. Mycket värdefullt.

AFU fick i dag ett mejl från en belgisk dataforskare i Belgien i dag. Forskaren hade upptäckt att AFU fanns när han var ute på nätet och letade uppgifter om diverse forteanska fenomen som han var på jakt efter.

Anders Liljegren kommer att svara honom men jag hjälpte till genom att plocka fram ett antal digitala filer som berörde de ämnen han frågade efter.

När Claes, Åsa och Clara kom hade Anneli lagat en vegetarisk lasagne med svamp och spenat som var riktigt god. Till den drack vi ett gott vin och sedan blev det sorbet till efterrätt. Bra att riktiga forskare hittar till oss och ännu bättre om vi kan hjälpa dem.

Eftersom Clara är mycket bokintresserad, och med fokus på fantasy, har vi alltid mycket att prata om. Och här hemma har Clara rätt mycket böcker att botanisera bland. Vi plockade också fram en Sherlock Holmes-film som ingen av damerna i familjen hade sett tidigare och det blev en fin underhållning. Efteråt pratade vi om Conan Doyles intresse för det paranormala och jag plockade upp mina boxar med annoterade Sherlock Holmes-böcker.

Framåt midnatt var vi klara för sängen hela bandet. Men först gick jag ut och kollade in stjärnhimlen som varit sold av moln de senaste dagarna vilket gjort att det varit omöjligt att se de fina norrskenen.

Nu var det klart och fint med Orion på väg upp i söder och Karlavagnen pekande ned mot horisonten i norr. men givetvis inget norrsken. Sådan tur hade jag givetvis inte.

Allra sist satte jag mig och skrev ett tackbrev till mannen i Bredbyn.

 311 total views