Dagsarkiv: 07 november 2021

Styrelsemöte i AFU:s lokaler

Vi var tio på plats och fyra digitalt.

Efter frukost och ett hej då till våra gäster satte jag mig i bilen och körde genom regnet till Nyköping för att plocka upp Carl-Anton och sedan vidare till Norrköping där UFO-Sverige i dag höll styrelsemöte i AFU:s lokaler. På vägen stannade jag också till i södra Stockholm för att hämta upp en stor kasse med tidskrifter som Jennie donerade till arkivet. Jennie själv var förkyld och fick vara med på mötet vi Zoom.

Eftersom vi kom i god tid hann vi äta lunch med Anders B, Tobias, Thomas och Tage på en pizzeria (Chili) ett par kvarter bort. Mycket matiga pizzor som fyllde sin funktion väl.

Men vid 13 var vi på plats hela gänget (ovan) och dessutom fyra som var med på Zoom. Det var en hel del att diskutera som vanligt inte minst frågor som rör nästa års stora expo i Norrköping.

För då kommer UFO-Sverige och AFU att satsa stort på en utställning med allt vad den kommer att innebära plus föredrag och mycket annat. Något vi verkligen ser fram emot men som kräver en hel del planering. Vi skulle ju haft den redan 2020 men pandemin ställde till. Så nu får det bli ett 50 +2-årsjubileum istället.

När vi kommit halvvägs genom dagordningen bjöd Victoria på gott fika som hon bakat själv och då passade jag på att smita ned till ”Frisksportarnas” lokal för att ta en bild av Rolf Ejvegårds arkivlådor så att jag kan fortsätta bygga på den samlingen med allt som nu ligger här hemma. Anders L satt i lokalen intill och jobbade och han är nu nästan helt klar med sorteringen av Flying Saucer Reviews arkiv. Ett enormt arbete som tagit honom och mig nästan 20 år att gå i mål med om man räknar alla besök och prat med den som hade hand om det i England.

FSR-arkivet är en pärla som vi kan vara väldigt stolta över! Anders L berättade också för UFO-Sveriges styrelse att AFU fått ett bidrag från en myndighet på ett mycket fint belopp och att mer kan vara på väg. Det är roligt att så många inser värdet av det vi gör och att AFU är ett riktigt fint arkiv.

Dessutom kan UFO-Sverige vara stolt över att vi ökar både antalet medlemmar och prenumeranter på Rapport-Nytt och UFO-Aktuellt. UFO-Aktuellt med nästan 10 procent på ett år. Det går väldigt bra för oss båda just nu och allt som skrivs om oss är positivt och fint.

Under dagen fick jag ett trevligt mejl från en kille som en gång var scout i Barkarby och som jag höll ett ufoföredrag för, tillsammans med hela hans scoutgrupp, för en himla massa år sedan. Sannolikt i slutet på 90-talet. Så här skrev killen:

”Vill bara säga tack för de historier och kunskap du delar med dig av i olika poddar. Ibland dyker du upp när man minst anar det! Vill minnas att du hade föreläsning för scouterna i Barkarby när jag växte upp, kan det stämma?”

Och visst stämde det! Man blir lite rörd när folk kommer ihåg sådant efter alla dessa år.

När vi väl var klara bar det hem igen, släppte av Carl-Anton i Nyköping och segade mig sedan långsamt mot Stockholm med långa köer långt före Södertälje.

Hemma hade Anneli lagat fisk som jag åt med pressad potatis.

Efteråt tittade vi på ”Den osannolike mördaren” om Skandiamannen som ser ut att bli spännande och intressant trots att jag kan historien väl och kanske tycker att det finns rätt många hål i utpekandet av Stig Engström. Men man få ta serien för vad den är, ett stycket underhållning som bygger på just den teorin och inte tar någon djupare titt på andra spår.

De tre blå ”föremålen” och det lilla ljusa framför byggnaden till vänster.

I slutet av kvällen fick jag in film från en Facebookvän som hade tagit den på Högbergsgatan i Stockholm den 4 november. På filmen såg man hur ett ljust och några mindre ljus föremål verkade flyga omkring på himlen plus att det sedan dök upp ett blått som sedan fick sällskap av flera blå. Ni kan se en skärmdump ur filmen här ovan.

Det var inte svårt att se att de ljus föremålen följde kamerans rörelse och var reflexer från gatubelysningen på gatan och inte heller så svårt att förstå att de blå var ljus från strålkastare på marken som träffade låga moln en bit upp.

Jag hade också lite fler kontakter med ufologer runt om i cyberrymden innan kvällen tog slut efter midnatt.

Loading