Dagsarkiv: 14 november 2021

Föredrag i Mariestad

Fullsatt och extrastolar blev det till slut.

I kväll klockan 18 höll jag föredrag i gamla Stadshuset i Mariestad, högst upp i Vänersalen. Inträdet kostade 50 kronor och det var en lokal förening som hade bjudit in mig. Temat blev ufo med en hel del lokala fall som jag har undersökt men också en hel del kring det som nu händer i USA. Och det är mycket spännande saker.

Jag och Anneli kom i god tid för att jag skulle få testa tekniken och uppe i föreläsningssalen möttes jag av Mikael och Fredrik som höll i det hela. Sedan dök Tomas Carlsson upp och lite andra kända namn och ansikten.

Tydligt annonserat på dörren.

Sedan började det ramla in folk och strax innan jag skulle börja var det nästan helt fullt. Nu hade det blivit lite förvirring kring vilken tid som föredraget skulle börja så vid 19-tiden kom det ytterligare närmare tio personer och då fick arrangörerna ta in fler stolar. Till slut var det 45 personer i salen.

För att ge dessa stackare något extra då de missat större delen av föredraget körde jag 30 minuter om spökraketerna efter kaffe- och bullpausen. Och trots att Sverige avgörande VM-kvalmatch mot Spanien väntade så stannade nästan alla kvar för att lyssna också på det.

Folk fyllde på i salen ända till fönstret.

Så första delen av föredraget innehöll egentligen inget alls som spökraketerna utom ett enda fall som jag brukar ha med. Därför var det roligt att kunna ge lite bonus när det gäller denna ufogåta efter paus. Många kom också fram och berättade om saker de sett och andra vill köpa böcker eller bli medlemmar i UFO-Sverige.

Även om de allra flesta var okända för mig fanns det en del jag faktiskt kände också. Inte minst Thea och Niklas som körde hela vägen från Falköping för att vara med. Men också andra som kom från Mariestad.

Det blev en riktigt lyckad kväll där publiken fick veta mycket om ufo, möjliga förklaringar och givetvis också om genuint svårförklarade fall.

Tror att alla blev riktigt nöjda.

Innan det blev dags för föredraget åt jag och Anneli frukost på Aqva och sedan tog vi bilen till Ullervad och träffade Raili. Efter att ha fixat och donat lite i hennes lägenhet tog vi med henne på lunch via Stefan Svensson där jag hade en massa kassar att plocka upp, plus mina datorer som jag behövde till föredraget.

Det var roligt för Raili att komma ut en sväng och hon var verkligen glad att se oss. När jag satt och pratade med henne på hennes rum höll hon mig i handen hela tiden. Och det var skönt att konstatera att hon var glad och hade gått upp i vikt även om hennes demens givetvis inte hade blivit bättre.

Vi tog med henne till klassiska Rattugglan där vi åt lunch alla tre, köttbullar och potatismos som var riktigt bra.

Vi besökte också mammas och pappas grav, där vi satte lite blommor som vi köpt på Oxen, och sedan den minneslund i Ullervad där Ingemar är strödd.

Det blev en paus på hotellrummet i väntan på att ta oss till föredraget och den använde jag till att skriva klart gårdagens blogg och att svara på en del mejl.

Mariestads-Tidningen i fredags.

När vi kom tillbaka från föredraget tittade vi på kvalmatchen på TV4 och den gick som väntat, stryk med 1–0 mot Spanien. Sverige hade en del chanser men som vanligt ingen som förvaltade dem. När sedan Janne Andersson bytte ut Sveriges utan jämförelse bästa spelar, Emil Forsberg, var det inte svårt att fatta att det skulle bli ridå.

Under tiden vi tittade åt vi rostbiff med potatissallad i sängen. Framåt 23.30 var det dags att sova. I morgon bär det av till Kristinehamns bibliotek för ett nytt föredrag.

Spännande placering av Kexchokladen på Ica Oxen i Mariestad.

 278 total views