Dagsarkiv: 19 november 2021

Artikelförslag och badminton

Waslings bok.

På förmiddagen ringde en 14-årig tjej från en skola i Vaxholm och ville boka in en intervju med mig eftersom hon och hennes klasskamrater fått en uppgift att intervju representanter för organisationer eller företag. Vi pratade en stund och kom till slut överens om att hon skulle göra intervjun via Teams på måndag.

Nästa samtal kom från min redaktör på Historiska brott & mysterier som undrade om det var okej att återpublicera tre av mina artiklar i en specialutgåva kallad ”Möten med det okända” om ett par månader, och det sa jag okej till. Vi diskuterade också vilka nya ämnen jag skulle kunna ta upp i själva tidningen och jag mejlade över tre förslag till henne som hon senare på dagen gav tummen upp till.

Slog också en signal till Anders på AFU för att höra hur han mådde, han är hemma och är sjuk (inte corona), och för att diskutera lite kring insamlingen av pengar till rullhyllorna. Den ser bra ut men snart måste vi gå ut på Facebook och starta en insamling där för att komma hela vägen till målet. Hyllorna är nödvändiga och dyra men jag tror att vi kan lösa det utan att behöva tulla av AFU:s kapital.

Tog mig en stund och sorterade in en del digitalt material från helgens resa i datorn också. Plus att det blev en halvtimmes frimärkspaus nere i källaren. Bra avkoppling.

Badminton med Stefan blev det också. I dag fick han hämta mig hemma eftersom Anneli hade bilen till jobbet. Jag måste erkänna att jag var lite tveksam till dagsformen men den visade sig bättre än fruktat. För när de tre seten var avklarade hade jag utjämnat till 15–15 i matcher efter 15–12, 15–10 och 15–12. Gott så.

Under dagen hade jag kontakt med ett amerikanskt produktionsbolag som undrade om de kunde använda sig av material som vi har på AFU och som de hittat på vår nedladdningssajt. Efter några mejl gav jag grönt ljus till det och bolaget skickade raskt in 150 dollar för rättigheterna att använda det de ville ha. Samtidigt lovade jag att vi skulle fortsätta leta efter ytterligare dokument i frågan som de också kunde få.

På Rosa.

Eftersom det var fredag gick jag och Björn till Rosa drömmar och beställde á la carte, i mitt fall en plankstek (blodig) och i Björns en burgare utan ost. Mycket bra kvalitet på maten men alldeles för liten köttbit för att göra mig mätt. Jag saknar La Barcas stora entrecôter.

Det var mycket att skriva om, inte minst coronan och demonstrationerna i Nederländerna. Men också en massa annat smått och gott. Läsningen var riktigt bra över lag.

Hem efter 01 och i taxin fortsatte jag läsa mitt nya resesällskap, Pontus Waslings ”Knaster” om det mänskliga medvetandet. Jag fick den av mina vänner på Volante för en vecka sedan och jag har stora förhoppningar på boken.

Hemma hade jag lite att fixa men blev också glatt överraskad när jag öppnade kylskåpet och hittade några räkor och ett glas rosé (en munfull) som Anneli lämnat för att också jag skulle få lite fredagsmys. I säng efter 02.30.

 262 total views